08/05/2012

Azərbayan Respublikasınn Prezdenti yanında Elmin İnkişafı Fondunun 2010-cu il üçün 1-ci qrant müsabiqəsinin qalibi olmuş 40 lahiyədən biri,  Bakı Dövlət Universitetini təmsil edən  lahiyənin  müəllifləri- lahiyə rəhbəri BDU-nun əməkdaşları f.r.e.d., prof. Rəna Cümşüd qızı Qasımova, lahiyə icraçısı BDU-nun Fizika Problemləri ETİ-nun kiçik elmi işçisi Gülnarə Ərəstun qızı Səfərovadır.

Fizika-riyaziyyat və texnika elmləri sahəsinin kvant elektronikası, lazer fizikası və spektroskopiya istiqmətləri üzrə fundamental-tətbiqi xarakterli “Yüksək effektli dəyişən tezlikli lazer şüa mənbələrinin işlənib hazırlanması üçün dalğaların kvazisinxron qeyri-xətti qarşılıqlı təsirinin öyrənilməsi” elmi-tədqiqat lahiyəsi  qrant müsabiqəsinin qalibi olmuş və uğurla yerinə yetirilmişdir. Lahiyə tamamlanmış 8 lahiyədən biri olaraq 01.03.2012-ci ildə setrifikata layiq görülmüşdür.

BDU “QS World University Rankings” siyahısında Azərbaycanı təmsil edən yeganə universitetdir

19/07/2019

BDU Almaniyanın Berlin Humboldt Universiteti ilə əməkdaşlıq əlaqələrini yeni səviyyədə qurur

18/07/2019