08/05/2012

Azərbayan Respublikasınn Prezdenti yanında Elmin İnkişafı Fondunun 2010-cu il üçün 1-ci qrant müsabiqəsinin qalibi olmuş 40 lahiyədən biri,  Bakı Dövlət Universitetini təmsil edən  lahiyənin  müəllifləri- lahiyə rəhbəri BDU-nun əməkdaşları f.r.e.d., prof. Rəna Cümşüd qızı Qasımova, lahiyə icraçısı BDU-nun Fizika Problemləri ETİ-nun kiçik elmi işçisi Gülnarə Ərəstun qızı Səfərovadır.

Fizika-riyaziyyat və texnika elmləri sahəsinin kvant elektronikası, lazer fizikası və spektroskopiya istiqmətləri üzrə fundamental-tətbiqi xarakterli “Yüksək effektli dəyişən tezlikli lazer şüa mənbələrinin işlənib hazırlanması üçün dalğaların kvazisinxron qeyri-xətti qarşılıqlı təsirinin öyrənilməsi” elmi-tədqiqat lahiyəsi  qrant müsabiqəsinin qalibi olmuş və uğurla yerinə yetirilmişdir. Lahiyə tamamlanmış 8 lahiyədən biri olaraq 01.03.2012-ci ildə setrifikata layiq görülmüşdür.

BDU-da 12 noyabr – Konstitusiya Günü qeyd edilib

Bakı Dövlət Universitetində 12 noyabr- Konstitusiya Günü ilə bağlı tədbir keçirilib
12/11/2019

BDU-nun 100 illik yubileyi münasibətilə vətənpərvərlik ruhunda tədbir keçirilib

Bakı Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyi münasibətilə başlanan mədəni-kütləvi tədbirlər çərçivəsində universitetdə vətənpərvərlik ruhunda tədbir keçirilib
12/11/2019

BDU-da Bayraq Gününə həsr edilmiş tədbir keçirilib

Bakı Dövlət Universitetində (BDU) 9 noyabr - Dövlət Bayrağı Günü qeyd olunub.
08/11/2019