BDU-da geoməkan və kosmik informasiya infrastrukturu ilə bağlı elmi-praktik konfrans başa çatıb

07/12/2022

Bakı Dövlət Universiteti (BDU) və Azərbaycan Respublikasının Kosmik Agentliyinın (Azərkosmos) təşkilatçılığı ilə Coğrafiya fakultəsinin Geodeziya və kartoqrafiya kafedrasının yaranmasının 50 illik yubileyinə həsr olunmuş “XXI əsr: Geoməkan məlumatları və kosmik informasiya infrastrukturu. İnnovasiyalar, səmərəli istifadə yolları” adlı elmi-praktik konfrans başa çatıb. Konfransın ikinci günündə kosmik informasiya infrastrukturu və təbiət elmlərinin inkişafında geoməkan məlumatlarına dair mövzularda 20 məruzə dinlənilib, bu sahələrin inkişafı ilə bağlı təklif və tövsiyələr formalaşdırılıb.

Tədbirin sonunda konfrans iştirakçılarının Azərkosmosun Müşviqabad qəsəbəsində yerləşən Mərkəzinə ekskursiyası təşkil olunub. Mərkəzin aparıcı mütəxəssisi Aqil Əhmədov Azərkosmos tərəfindən işğaldan azad olunmuş ərazilərdə yerinə yetirilən layihələr və onların nəticələri haqqında məlumat verib. Sonra Azərkosmosun ictimaiyyətlə əlaqələr üzrə meneceri Fidan Behbudova tədbir iştirakçılarını Beynəlxalq Astronavtika Cəmiyyətinin 2023-cü ildə Bakıda keçiriləcək konqresi ilə bağlı məlumatlarla tanış edib.

IV Azərbaycan Astronomiya Olimpiadasının final turu keçiriləcək

BDU-nun SABAH qruplarının tələbələri Fiziologiya İnstitutunda infosessiyada