BDU-da “Springer” məlumat bazasından istifadə və məqalələrin beynəlxalq elmi jurnallarda dərc olunması qaydalarına həsr olunmuş tədbir

05/12/2018

Bakı Dövlət Universiteti Elmi-Tədqiqat Hissəsinin təşkilatçılığı ilə Azərbaycan Kitabxana İnformasiya Konsorsiumu çərçivəsində “Elektron Resursların İşlənməsi” mövzusunda “Springer” məlumat bazasından istifadə və məqalələrin beynəlxalq elmi jurnallarda dərc olunması qaydalarına həsr olunmuş tədbir keçirilib. Tədbiri Elmi-Tədqiqat Hissəsinin rəisi İzzət Əfəndiyeva açaraq onun əhəmiyyəti və bu istiqamətdə görülən işlər barədə danışıb.

“Springer Nature” Nəşriyyatının Azərbaycan üzrə təmsilçisi Merve Okur Karagülle təmsil etdiyi şirkətin profili, Azərbaycanda “Springer” tədqiqatlarının  nəticələri və əməkdaşlığın perspektivləri barədə məlumat verib.

Adıçəkilən nəşriyyatın satış direktoru Şahin Giray isə effektiv əlaqələndirici, məqalə əlyazmasının çapa hazırlanması, düzgün jurnal seçimi və çap üçün təqdim olunma prosesi istiqamətində çıxış edib.

Tədbirdə Tibb Universiteti, Bakı Ali Neft Məktəbi, AMEA-nın Elmi Kitabxanası, Texniki Universitetin nümayəndələri konsorsiumda məsuliyyət daşıyan şəxslər qismində iştirak ediblər. Tədbirdə həmçinin Azərbaycan Kitabxana İnformasiya Konsorsiumunun ölkəmiz üzrə milli əlaqələndiricisi, BDU  Elmi kitabxanasını Beynəlxalq informasiya mübadiləsi şöbəsinin müdiru Cəmilə Yusifova da iştirak edib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 05 dekabr 2018-ci il.

Bakı Dövlət Universitetinin Himayəçilər Şurasının ilk iclası keçirilib

18/05/2019

BDU-nun “Gənc istedadlar” liseyində “Heydər Əliyev irsi elmimizin qarantıdır” mövzusunda II Respublika şagird konfransı keçirilib

Ümummilli Lider Heydər Əliyevin tarixi xidmətlərindən, elm və təhsilin inkişafı istiqamətində gördüyü işlərdən danışan A.Kazımzadə bu siyasətin Prezident İlham Əliyev tərəfindən uğurla davam etdirildiyini bildirib