Professor Kamran Əliyevin “Açıq kitab - “Dədə Qorqud” kitabına həsr edilmiş elmi seminar keçirilib

03/12/2015

Bakı Dövlət Universitetinin Azərbaycan Şifahi Xalq Ədəbiyyatı kafedrasında professor Kamran Əliyevin “Açıq kitab - Dədə Qorqud” kitabına həsr olunmuş elmi seminar keçirilib. Seminarda kafedranın professor – müəllim heyəti, magistrant, doktorant və dissertantlar iştirak edib. Seminarı açıq elan edən kafedra müdiri professor Səhər Orucova öz çıxışında Azərbaycan Respublikası Prezidentinin Sərəncamı ilə “Kitabi – Dədə Qorqud” dastanının 1300 illik yubileyi üzrə Dövlət Komissiyasının tədbirlər planına daxil olan konfranslar, simpoziumlar, məqalələr, kitabların çapı, xarici ölkələrdə tədbirlərin təşkilinin həyata keçirilməyinin əhəmiyyətindən danışıb. Diqqətə çatdırıb ki, professor Kamran Əliyevin yeni işıq üzü görmüş “Açıq kitab - Dədə Qorqud” kitabı da bu cəhətdən diqqətəlayiqdir. Professor Səhər Orucova kitabın tədqiqatçılar, magistr və tələbələr üçün dəyərli bir mənbə olacağını qeyd edib. Tədqiqatçı alim, professor Kamran Əliyev, öz növbəsində, seminarın təşkilində böyük rolu olan Səhər xanıma dərin minnətdarlıq bildirib. Daha sonra kafedranın dosentləri - Etibar Talıblı, Ülkər Nəbiyeva, Nizami Xəlilov və filologiya üzrə fəlsəfə doktoru Könül Həsənova çıxışlarında adıçəkilən kitabın əhəmiyyətindən, dil və üslub baxımından sadəliyindən, Kamran müəllimin öz aspektindən yanaşaraq maraqlı fikirlər ortaya qoyduğundan danışıblar. Sonda tədqiqatçı ilə müəllim və magistrantlar arasında maraqlı elmi diskussiya baş tutub.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 03 dekabr 2015-ci il.

BDU tələbələri arasında “Ekologiya hüququ” adlı məqalə müsabiqəsi elan edilir

BDU-da “I Gənc mədəniyyət müxbirləri məktəbi” layihəsinə start verilib