Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

Tarix fakültəsində BDU-nun və fakültənin 100 illik yubileyinə həsr edilmiş silsilə tədbirlərə start verilib

14/03/2019

Bakı Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyi münasibətilə Tarix fakültəsində “100 yaşlı Tarix fakültəsinin məzunları” layihəsinə start verilib.

Layihənin ilk qonağı Tarix fakültəsinin 1962-ci il məzunu, 1986-1990 və 1994-2004-cü illərdə dekan olmuş, Qədim dünya və orta əsrlər tarixi kafedrasının müdiri, akademik Yaqub Mahmudov olub.

Dekan Azad Rzayev layihə barədə məlumat verib, onun işinə uğurlar arzulayıb.

Fakültənin tarixi barədə danışan A.Rzayev 100 illik fəaliyyəti dövründə görkəmli elm xadimləri ilə yanaşı, dövlətin ictimai-siyasi həyatında, dövlət strukturlarında çalışan çoxsaylı məzunlarının olduğunu, onların sırasında ilk olaraq dünya şöhrətli məzun, ulu öndər Heydər Əliyevin xatırlandığını qeyd edib.

A.Rzayev layihənin ilk qonağı, akademik Yaqub Mahmudova görüşdə iştirakına görə fakültənin professor-müəllim və tələbə heyəti adından təşəkkürünü bildirib, 80 illik yubileyi münasibətilə təbrik edib.

Akademik Yaqub Mahmudov tələbəlik xatirələrindən, Azərbaycan tarix elmindəki mövcud vəziyyətdən, hazırda rəhbəri olduğu AMEA-nın Tarix İnstitutunda görülən işlərdən söz açıb.

Tədbir zamanı akademikin əsərlərinin sərgisi də təşkil olunub. Tədbirdən sonra kitablar Tarix fakültəsinə hədiyyə edilib.

Qeyd edək ki, “100 yaşlı Tarix fakültəsinin məzunları”  layihəsinin rəhbəri Tarix fakültəsinin dekanı, dosent Azad Rzayev, koordinatorları isə dosentlər - Səidə Quliyeva, Sevinc Ruintən, Tarix fakültəsi Tələbə Həmkarlar Təşkilatının sədri Əli Babazadə və II kurs tələbəsi Mais Günəşlidir.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 14 mart 2019-cu il.

Çexiyanın Karlova Universitetinin əməkdaşları BDU-da tədqiqat aparırlar

Bakı Dövlət Universiteti ilə Çexiyanın Karlova Universiteti arasında səmərəli əməkdaşlıq əlaqələri davam edir
21/03/2019

Azərbaycan Respublikası prezidenti İlham Əliyevin Novruz bayramı münasibətilə Azərbaycan xalqına təbriki