Abbas Zamanovun 100 illik yubileyi münasibətilə tədbir keçirilib

14/11/2011

Bakı Dövlət Universitetində görkəmli alim Abbas Zamanovun anadan olmasının 100 illik yubileyi böyük təntənə ilə qeyd edilib. Tədbiri giriş sözü ilə açan rektor, akademik Abel Məhərrəmov Abbas Zamanovun həyatının böyük bir hissəsinin Bakı Dövlət Universiteti ilə bağlı olduğunu deyib. Rektorun sözlərindən o da məlum olub ki, Abbas Zamanov olduqca maraqlı bir həyat yolu keçib. Akademik onu da qeyd edib ki, o, təkcə Azərbaycan elminin inkişafında xidmətləri olan və zəngin yaradıcılığa malik bir alim kimi deyil, eyni zamanda cəsarətli, güclü vətəndaş mövqeyi olan bir şəxsiyyət kimi də hər zaman xatırlanır. Daha sonra Abbas Zamanovun elmi yaradıcılığından, ədəbi-bədii fəaliyyətindən danışan Qara Namazov çıxışını böyük alimlə bağlı xatirələri ilə yekunlaşdırıb. Professorlar Pənah Xəlilov, Tofiq Hacıyev, Qəzənfər Paşayev, millət vəkili Elmira Axundova çıxış edərək Abbas Zamanov haqqında xatirələrini dilə gətiriblər. Tədbirin sonunda çıxış edən Abbas Zamanovun nəvəsi Rəşad Rzayev ailəsi adından Prezident İlham Əliyevə, rektor Abel Məhərrəmova və yubileyin təşkilatçılarına öz minnətdarlığını bildirib.

Mətbuat və İnformasiya şöbəsi, 14 noyabr, 2011-ci il.

BDU-da "Yaşıl dünya naminə həmrəylik ili" çərçivəsində təmizlik aksiyası

18/04/2024

BDU-da Ümumdünya Kitab və Müəlliflik Hüququ Gününə həsr olunmuş Kitab Sərgisi keçiriləcək

18/04/2024