Abel Məhərrəmov Rusiya Elmlər Akademiyasının həqiqi üzvü kimi qurumun prezidenti tərəfindən beynəlxalq forumda çıxış üçün Moskvaya dəvət edilib

09/10/2018

Rusiya Elmlər Akademiyasının prezidenti, akademik Aleksandr Serqeev Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, Azərbaycan və Rusiya Elmlər Akademiyasının həqiqi üzvü Abel Məhərrəmova YUNESKO-nun qeyri-hökümət tərəfdaşlarının Moskvada keçiriləcək X Beynəlxalq elmi forumunda iştirak və çıxış etmək üçün dəvət məktubu göndərib.

Akademik Aleksandr Serqeev "Elm və bəşəriyyətin davamlı inkişafı" mövzusunda keçiriləcək forumda görkəmli azərbaycanlı alimin iştirakının forumun yüksək səviyyəsinə və əhəmiyyətinə faydalı olacağına, bəşəriyyətin davamlı inkişafı naminə həlledici qərarların qəbul edilməsinə kömək edəcəyinə əminliyini ifadə edib.

Rusiya Elmlər Akademiyasının və “Rusiya Sülh Fondu”nun YUNESKO-nun dəstəyi ilə təşkil etdiyi forum noyabrın 26-27-də baş tutacaq. Foruma YUNESKO-ya üzv dövlətlərin 100-ə yaxın nümayəndəsinin və Rusiyanın 15 bölgəsindən 350-dən artıq iştirakçının qatılacağı gözlənilir.

Forum çərçivəsində Bakı Dövlət Universiteti ilə Rusiya Elmlər Akademiyası və qurumun müvafiq institutları arasında əməkdaşlıq məsələləri müzakirə ediləcək, birgə tədqiqat işləri, elmi işçilərin mübadiləsi, konfrans, simpozium keçirilməsi istiqamətində danışıqlar aparılacaq.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 09 oktyabr 2018.

BDU-da SABAH qruplarına tələbə qəbulu haqqında infosessiya

29/05/2024

BDU-da elmi seminar: "Məhəmməd Füzuli və Şərq kitаb mədəniyyəti”

BDU Yaponiyanın Tsukuba Universiteti ilə anlaşma memorandumu imzalayıb