Abel Məhərrəmov İsveçrənin Respublikasının Bakıdakı səfiri ilə görüşüb

21/06/2012

Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov İsveçrənin Azərbaycandakı səfiri xanım Sabine Ulmann Şaban ilə görüşüb. Bakı Dövlət Universiteti kimi qabaqcıl təhsil ocağında olmağından qürur hissi duyduğunu deyən səfir universitetin Azərbaycanın ilk ali təhsil ocağı olduğunu xüsusilə vurğulayıb. Öz növbəsində səfir Ulmanın BDU-ya gəlişindən məmnunluq duyduğunu deyən rektor, akademik Abel Məhərrəmov, universitetin tarixi, beynəlxalq əlaqələri barədə danışıb. Müxtəlif ixtisas üzrə təhsil alan tələbələrin İsveçdə təcrübə keçmələrinin səmərəli nəticə verəcəyini və səfirin bu istiqamətdə dəstək olacağına əminliyini ifadə edib. BDU ilə tanışlığın onda xoş təəssürat yaratdığını deyən səfir təmsil etdiyi ölkənin BDU iləəməkdaşlıqda, birgə proqram və layihələrin reallaşmasında maraqlı olduğunu bildirib. Görüşdə yeni innovasiyalar üzrə elmi istiqamətlərlə bağlıəməkdaşlıq və bir sıra qarşılıqlı maraq doğuran digər məsələlər müzakirə edilib. BDU ilə yaxından tanış olan nümayəndə heyəti xoş təəssüratlarla ayrılıb.

Mətbuat vəİnformasiya şöbəsi, 21 iyun 2012-ci il.

BDU-da Dövlət Vergi Xidmətinin Yay Təcrübə Proqramının təqdimatı olub

23/04/2024

BDU-da hibrid enerji sistemlərinə dair tədqiqatlar aparılır

23/04/2024