ABŞ-nin Şimali Dokota Universitetinin professoru Azər Əhmədov BDU-da elmi seminar keçirib

02/07/2024

Amerika Birləşmiş Ştatlarının (ABŞ) Şimali Dokota Universitetinin professoru Azər Əhmədov Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Mexanika-riyaziyyat fakültəsində “Li qruplarının şəbəkələri” mövzusunda elmi seminar keçirib.

Məruzəçi əvvəlcə Li qrupları barədə məlumat verib. Li qruplarının şəbəkələrinin xassələrini sadalayan alim bu qrupların bərkliyi, arifmetikliyi və sonluluğu haqqında Margulis teoremlərini şərh edib. Daha sonra isə isotipik Li qruplarında şəbəkə olmayan diskret qruplar barədə iştirakçıları məlumatlandırıb.

Sonda məruzəçi fakültənin professorları Ziyatxan Əliyev, Sadiq Abdullayev, Rəşid Əliyev, Hamlet Quliyev, Əli Əhmədovun mövzu ilə bağlı suallarını cavablandırıb.

BDU-nun magistraturasına qəbul olan şəxslərin nəzərinə!

05/07/2024

BDU-da hibrid nanonaqillərin formalaşmasına dair elmi seminar

05/07/2024

Üsküdar Universitetinin rektoru "ARB 24" və BDU-nun "NewsLab" təlim proqramının iştirakçıları ilə görüşüb