Almaniya Beynəlxalq Əməkdaşlıq Cəmiyyəti

29/03/2012

Almaniya Beynəlxalq Əməkdaşlıq Cəmiyyətinin (GİZ) “Cənubi Qafqazda Biomüxtəlifliyin Davamlı İdarəolunması Proqramı” (BDİP) Bakı Dövlət Universiteti ilə əməkdaşlıq çərçivəsində, universitetin yeni yaradılmış Ekologiya və Torpaqşünaslıq fakültəsi ilə müxtəlif layihələr həyata keçirmək, fakültənin Bioekologiya kafedrasının magistrantları üçün beynəlxalq standartlara uyğun tədris proqramı hazırlamaq niyyətindədir.

Bu məqsədlə fevral ayında Bakıda Almaniyadan dəvət olunmuş mütəxəssislər və Bakı Dövlət Universitetində yaradılmış işçi qrupunun ilkin görüşü keçirilmişdi. Növbəti addım olaraq isə, Universitetimizdən olan nümayəndə heyəti mart ayının 9-da Almaniyada səfərdə olmuşdur. Səfər, tədris proqramının müzakirəsi, Greiswald  Universitetinin maddi texniki bazası ilə tanışlıq və müəllim heyəti ilə təcrübə mübadiləsini aparılması məqsədi daşıyır.

Səfər müddətində nümayəndə heyəti Berlin Təbiətşünaslıq muzeyində, Almaniyanın ən böyük adası olan Rügen adasında yerləşən Yasmund Milli Parkında olmuş, buranın təbiəti və digər önəmli xüsusiyyətləri ilə yaxından tanış olmuşdur.

Mart ayının 13-də Greiswald Universitetinin prorektoru və beynəlxalq əlaqələr üzrə şöbənin rəhbəri ilə geniş əhatəli görüş keçirilmiş və gələcəkdə universitetlər arasında qarşılıqlı tələbə mübadiləsinin aparılması məsələləri barədə ətraflı müzakirələr aparılmışdır.

Hazırda tədris proqramının ayrı-ayrı müddəaları, o cümlədən modulların müəyyən edilməsi, metodologiyalar və çöl təcrübələri barədə işçi qruplarının müzakirələri davam edir.

Qeyd edək ki, səfər mart ayının 15-də başa çatıb.

Görkəmli alim, yazıçı və pedaqoq Mir Cəlal Paşayevin anadan olmasından 116 il ötür

26/04/2024

XİN-in mətbuat katibi Ayxan Hacızadə BDU-nun Jurnalistika fakültəsində qonaq olub

26/04/2024