Audiovizual Şuranın sədri İsmət Səttarov BDU-nun tələbə jurnalistlərinə ustad dərsi keçib

31/10/2023

Audiovizual Şuranın sədri İsmət Səttarov  Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Jurnalistika fakültəsinin tələbələri ilə görüşüb. "Televiziya: tarixi və auditoriya aspektindən baxış" mövzusuna həsr olunan görüşü giriş sözü ilə fakültənin dekanı Vüqar Zifəroğlu açıb. Fakültə dekanı tənzimləyici dövlət qurumu ilə Jurnalistika ixtisası üzrə təhsil alan gənclərin sıx kommunikasiyasının zəruriliyindən danışıb.

Şura sədri İsmət Səttarov televiziyanın yaranması, ilk reklamın yayımlanması, televiziya auditoriyasının ölçülmə sistemi və onun teleyayımın inkişafındakı rolu barədə ətraflı məlumat verib. Keçmiş SSRI və ABŞ-da yayımlanan ilk reklamların nümayişi, həmin ölkələrin televiziyalarının müqayisəli təhlili tələbələrin marağına səbəb olub.

Görüşün sonunda tələbələri maraqlandıran suallar cavablandırılıb, mövzu üzrə fikir mübadiləsi aparılıb.

Görüş BDU, Audiovizual Şura və Medianın İnkişafı Agentliyi arasında imzalanmış anlaşma memorandumu çərçivəsində baş tutub.

BDU-nun nəzdində “Gənc istedadlar” liseyinin məzunlarının hamısı tələbə adını qazanıb

06/09/2024

BDU-105: Peşəkar İT mütəxəssisləri hazırlayan Tətbiqi riyaziyyat və kibernetika fakültəsi

BDU-da “Ümummilli Lider: Heydər Əliyev mühazirələri” layihəsinin ilk görüşü