25/10/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsi ilə Geoid MMC arasında anlaşma memorandumu imzalanıb. İmzalanma mərasimindən əvvəl Ekologiya və torpaqşünaslıq fakültəsinin dekanı, professor Nazim Şəmilov memorandumun hər iki tərəf üçün səmərəli olacağını vurğulayıb. Geoid MMC-nin direktoru Yasin Mustafayev rəhbərlik etdiyi qurumun fəaliyyəti barədə məlumat verərək, qurumun Azərbaycan təhsilinin flaqmanı olan BDU-nun yetişdirdiyi gənc kadrlara ehtiyacı olduğunu, universitet ilə əməkdaşlıqda maraqlı olduqlarını bildlrib.
Memorandumda tərəflər birgə kadr hazırlığı, istehsalat-çöl təcrübələrinin keçirilməsi, elmi-tədqiqat işləri və istehsalatın elmi əsaslarla təşkili sahəsində birgə fəaliyyət üzrə razılığa gəliblər. Memorandumun imzalanmasında məqsəd BDU-da tədris prosesinin istehsalatla əlaqələndirilməsi, elm-təhsil-istehsalat arasında inteqrasiyanın gücləndirilməsi, tələbə və magistrantlarda tədqiqatçılıq və peşə fəaliyyəti üçün zəruri olan praktiki bilik, bacarıq və vərdişlərin formalaşdırılması, “Yerquruluşu, torpaq və şəhər kadastrı” və “Torpaqşünaslıq və aqrokimya” ixtisasları sahəsində istehsalat, elmi yeniliklər və innovasiyaların tədris prosesinə cəlb edilməsi, birgə elmi və layihə tədqiqatların aparılmasıdır.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 25 oktyabr 2018-ci il.

Humanizm və həmrəylik bayramı

16/06/2024

Azərbaycan xalqının və dövlətinin taleyində dönüş günü

15/06/2024