BDU alimlərinin məqaləsi dünyanın nüfuzlu jurnalında dərc olunub

26/10/2020

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Biologiya fakültəsinin doktorantı Nərgiz Ağayeva, dosenti Çingiz Məmmədov, dosenti İsmət Əhmədov və professoru Nərminə Sadıqovanın həmmüəllif olduğu "Exposure of rainbow trout (Oncorhynchus mykiss) to magnetite (Fe3O4) nanoparticles in simplified food chain: Study on ultrastructural characterization" ("Sadə qida zəncirində maqnetik xüsusiyyətə malik nanohissəciklərin (Fe3O4) əlvan forel balığına təsiri: ultrastruktur xüsusuyyətlərinin öyrənilməsi" adlı məqalə “Web of Science Clarivate Analitics” elmmetrik beynəlxalq bazasına daxil olan yüksək impakt faktorlu "Saudi Journal of Biological Sciences" (Original article, IF - 2,82) jurnalında dərc olunub.

Məqalədə ultrastruktur səviyyədə Fe3O4 nanohissəciklərinin sadə qida zəncirinin komponentlərindən biri olan əlvan forel (Oncorhynchus mykiss Walbaum, 1792) balığının hüceyrə orqanellərində toplanması və lokalizasiyasının öyrənilməsindən bəhs edilir.

Məqaləni oxumaq üçün linkə keçid edə bilərsiz.

BDU mədəniyyət hüququ üzrə kadr hazırlığına başlayacaq

BDU və Türkiyənin Bayburt Universiteti arasında anlaşma memorandumu imzalanıb

BDU-nun 4 məzunu dördüncü “Yüksəliş” müsabiqəsinin qalibi olub