BDU ilə İslam Əməkdaşlıq Gənclər Forumu arasında görüş keçirilib

26/05/2021

Bakı Dövlət Universitetində (BDU) İslam Əməkdaşlıq Gənclər Forumunun nümayəndə heyəti ilə görüş keçirilib. Görüşdə təşkilatla BDU arasında qarşılıqlı əməkdaşlıq, həmçinin gələcək planlar barədə fikir mübadiləsi aparılıb, əməkdaşlığın genişləndirilməsi yolları müzakirə edilib.

Tədbirdə BDU-nun rektoru Elçin Babayev, elm və innovasiyalar üzrə prorektor Hüseyn Məmmədov, sosial məsələlər, tələbələrlə iş və ictimaiyyətlə əlaqələr üzrə prorektor Əliş Ağamirzəyev, Elmi-təşkilati şöbənin müdiri Mahir Pirquliyev, Beynəlxalq əlaqələr şöbəsinin müdiri Rauf Həsənov, İslam Əməkdaşlıq Gənclər Forumunun prezidenti Taha Ayhan, təşkilatın icraçı direktoru Rəsul Ömərov, təşkilatın Avrasiya regional mərkəzinin idarə heyətinin sədri Elçin Əsgərov, təşkilatın prezidentinin icraçı köməkçisi Javharat Dinavasova iştirak ediblər.

Görüşdə çıxış edən İslam Əməkdaşlıq Gənclər Forumunun prezidenti T.Ayhan  BDU ilə beynəlxalq əlaqələr klublarının yaradılması, beynəlxalq startup layihələrində iştirak və BDU tələbələrinin startuplarla bağlı təlimlərə qoşulması, bigrə beynəlxalq simpoziumların keçirilməsi kimi istiqamətlər üzrə əməkdaşlıqda maraqlı olduqlarını vurğulayıb.

BDU-nun rektoru Elçin Babayev qonaqlara BDU-nun elmi potensialı, gənc tədqiqatçılar üçün universitetdə yaradılan şərait, aparılan elmi tədqiqatlar, Tələbələrin elmi-texniki yaradıcılıq Mərkəzi haqqında geniş məlumat verib. BDU-da elmi layihələrin, startapların reallaşdırılmasına xüsusi diqqət göstərildiyini vurğulayıb. Tədqiqat universitetinə çevrilmək, eyni zamanda gənclərin elmi tədqiqatlara fəal cəlb edilməsi istiqamətində atılan addımlara  diqqət çəkib. İslam Əməkdaşlıq Gənclər Forumunun layihələrində tədqiqatçıların fəal iştirak etməsi, birgə layihələrin həyata keçirilməsi perspektivlərini yüksək qiymətləndirib.

BDU-da tanınmış jurnalist, yazıçı-publisist Bahəddin Həzi ilə görüş

BDU tələbələri üçün təlim: “Ailə milli-mənəvi dəyərlərin əsas daşıyıcısı kimi”

BDU tələbələri Heydər Əliyev Mərkəzini ziyarət ediblər