BDU müəllimləri Türkiyədə beynəlxalq konqresdə olublar

02/11/2016

Türkiyənin Konya şəhərində Səlcuq Universitetinin təşkilatçılığı ilə Beynəlxalq Müqayisəli Ədəbiyyatşünasliq Konqresi keçirilib. Konqresdə müqayisəli ədəbiyyatşünaslıq mövzusu müzakirə edilməklə yanaşı, filologiyanın müxtəlif problemləri üzrə elmi məruzələr dinlənilib. Tədbirdə Bakı Dövlət Universitetinin Filologiya fakültəsinin dekanı, filologiya üzrə fəlsəfə doktoru Elçin Məmmədov, Azərbaycan dilçiliyi kafedrasının professoru Zemfira Şahbazova və Türk filologiyası kafedrasının dosenti Kəmalə Əhmədova da iştirak edib.
Konqresin materiallar toplusunda filologiya üzrə fəlsəfə doktoru Elçin Məmmədovun “Türkiyə türkcəsinin ünsiyyət coğrafiyası”, Azərbaycan dilçiliyi kafedrasının professoru Zemfira Şahbazovanın “Xitabların məna xüsusiyyətləri”, dosent Kəmalə Əhmədovanın “Çoxkomponentli mürəkkəb cümlələr” adlı məqalələri çap olunub. Təmsilçilərimiz aktual elmi mövzularla çıxış etdiklərinə görə Səlcuq Universitetinin sertifikatına layiq görülüblər.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 03 noyabr 2016-cı il.

Birinci vitse-prezident Mehriban Əliyeva: Qoy Azərbaycanın müstəqilliyi əbədi olsun!

19/10/2020

Cəbrayıl rayonunun 13 kəndi işğaldan azad edilib