31/10/2020

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Biologiya fakültəsinin professoru, Biofizika və biokimya kafedrasının müdiri vəzifəsini icra edən Rövşən Xəlilovun həmmüəllifi olduğu “Biosynthesis of AgNPs onto the urea-based periodic mesoporous organosilica (AgxNPs/Ur-PMO) for antibacterial and cell viability assay” (“Antibakterial aktivliyin və hüceyrələrin canlılığının təhlili üçün sidik cövhəri (AgNPs/Ur-PMO) əsaslı dövri mezoporoz silisiumda Ag nanohissəciklərinin biosintezi”) adlı məqalə "Journal of Colloid and Interface Science" adlı beynəlxalq jurnalda dərc olunub. Jurnalın impakt faktoru 7.489-dur. (2019 Journal Citation Reports®, Clarivate Analytics 2020).
Məqalədə AgNPs / Ur-PMO birləşmələrinin (xüsusilə PMO; 1,27 % AgNP) nisbətən yaxşı antibakterial təsirlərə malik olması göstərilib. Müəyyən edilib ki, bu birləşmələrin tibbi müəssisələrdə - xəstəxana şəraitində istifadəsi infeksiyaları azaltmaqla yanaşı, antibiotiklərə davamlı bakteriyaların miqadari xarakteristikasını zəiflədə bilər.

BDU professorunun məqaləsi impakt faktorlu jurnalda dərc olunub

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Biologiya fakültəsinin professoru, Biofizika və biokimya kafedrasının müdiri vəzifəsini icra edən Rövşən Xəlilovun həmmüəllifi olduğu “Biosynthesis of AgNPs onto the urea-based periodic mesoporous organosilica (AgxNPs/Ur-PMO) for antibacterial and cell viability assay (“Antibakterial aktivliyin və hüceyrələrin canlılığının təhlili üçün sidik cövhəri (AgNPs/Ur-PMO) əsaslı dövri mezoporoz silisiumda Ag nanohissəciklərinin biosintezi”) adlı məqalə "Journal of Colloid and Interface Science" adlı beynəlxalq jurnalda dərc olunub. Jurnalın impakt faktoru 7.489-dur. (2019 Journal Citation Reports®, Clarivate Analytics 2020).

26/04/2024

BDU məzunlarının dövlət qulluğu imtahanlarındakı nəticələrinə görə liderdir