BDU professorunun məqaləsi yüksək impakt faktorlu jurnalda dərc olunub

25/05/2021

Bakı Dövlət Universitetinin professoru, Biofizika və biokimya kafedrasının müdiri vəzifəsini icra edən Rövşən Xəlilovun həmmüəllifi olduğu “The Potential Application of Magnetic Nanoparticles For Liver Fibrosis Theranostics (“Qaraciyər fibrozunun teranostikasında maqnit nanohissəciklərin potensial tətbiqi”)” adlı məqalə “Frontiers in Chemistry” Beynəlxalq jurnalında dərc olunub. Jurnalın impakt faktoru 3.693-dür  (2020 Journal Citation Reports®).

Məqalədə, maqnit nanohissəciklərin malik olduqları bir çox xüsusiyyətlərdən, onların bəzi xəstəliklərin, o cümlədən qaraciyər fibrozunun diaqnostika və müalicəsində tətbiqindən, qaraciyər fibrozunun molekulyar mexanizmlərindən bəhs edilir. Məqaləni oxumaq üçün linkə keçid edə bilərsiniz:

BDU-nun rektoru İzmir Yüksək Texnologiya İnstitutunda müzakirələr aparıb

19/08/2022

BDU-nun Jurnalistika fakültəsinə tələbə qəbulu aparılır

BDU-nun Fizika fakültəsində 3 ixtisas üzrə tələbə qəbulu aparılır