BDU tələbələri beynəlxalq konfransda

18/09/2014

Bakı Dövlət Universitetinin Kimya fakültəsinin I kurs magistrantı Ələkbər Hüseynzadə və bakalavr pilləsinin IV kurs tələbəsi Mircavid Ağayev Rusiya Federasiyasının Novosibirsk şəhərində keçirilən tələbələrin, magistrantların və aspirantların “Kimyəvi və bioloji fizikada maqnit rezonansı, eləcə də maqnit hadisələri” mövzusunda keçirilən III Beynəlxalq Konfransında iştirak ediblər. Ələkbər Hüseynzadə “Bəzi asetofenon törəmələrinin məhlul sistemlərinin NMR metodu ilə tədqiqi”, Mircavid Ağayev isə “Bəzi alkenilfenol törəmələinin məhlul sistemlərinin NMR metodu ilə tədqiqi” mövzularında ingilis dilində məruzə ilə çıxış ediblər. Amerika, Almaniya, Kanada, Yaponiya, Niderland və dünyanın digər  kimya elmi məktəblərinin təmsil olduğu bu konfransda MDB-dən Rusiya Federasiyasının və Azərbaycanın təmsil olunması  həm təhsilimizin, həm də Bakı Dövlət Universitetinin uğurudur.

Qeyd edək ki, Bakı Dövlət Universitetinin Kimya fakültəsinin nəzdində 2002-ci ildən beynəlxalq standartlarına cavab verən Nüvə Maqnit Rezonansı (NMR) laboratoriyası fəaliyyət göstərir. Laboratoriya yarandığı gündən müxtəlif məhlul sistemlərində baş verən dinamik proseslərin, maddə quruluşunun öyrənilməsinə aid işlər aparıb, əldə olunan nəticələr dünyanın “Magnetic Resonance in Chemistry”, “Applied Magnetic Resonance”, “Central Europian Journal of Chemistry”, “Jurnal Fiziçeskoy Ximii”, “Jurnal Orqaniçeskoy Ximii” və s. kimi nüfuzlu jurnallarında çap edilib. Laboratoriyanın rəhbəri kimya elmləri doktoru, professor İbrahim Məmmədov dəfələrlə Azərbaycanı, Bakı Dövlət Universitetini beynəlxalq tədbirlərdə təmsil edib. Fəaliyyəti dövründə laboratoriya dünyanın bir sıra aparıcı elm mərkəzləri ilə əlaqələr yarada bilib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 18 sentyabr 2014-cü il.

BDU-nun müəllimi Rumıniyanın Alexandru İoan Cuza İasi Universitetində mühazirə deyib

29/03/2024

BDU-da görkəmli türkoloq Ramiz Əskərin 70 illik yubileyi qeyd olunub

29/03/2024

BDU-nun akademik və inzibati heyətinin nəzərinə!

28/03/2024