BDU və Türkiyənin Ege Universiteti astrofizika sahəsində əməkdaşlıq edəcəklər

05/04/2023

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Fizika fakültəsinin Astrofizika kafedrası ilə Türkiyənin Ege Universitetinin Elm fakültəsinin Astronomiya  və kosmos elmləri bölümünün əməkdaşları arasında onlayn görüş keçirilib.
Görüşdə BDU tərəfindən Fizika fakültəsinin Astrofizika kafedrasının müdiri, dosent Kəmalə Alışeva, kafedranın dosentləri Xıdır Mikayılov, Zahir Səmədov və Bayram Rüstəmov, Ege Universitetinin Elm fakültəsinin dekan müavini, professor Esin Sipahi, Astronomiya  və kosmos elmləri bölümünün müdiri, professor Ömər Lütfi Dəyirmançı, professor Mutlu Yıldız, Ege Universiteti Rəsədxanasının müdiri, dosent Hasan Ali Dal iştirak ediblər.
Kəmalə Alışeva BDU ilə Türkiyənin ali məktəbləri arasında əlaqələrin genişləndiyini, son zamanlar qardaş ölkənin bir neçə universiteti ilə əməkdaşlıq müqavilələrinin imzalandığını və müxtəlif istiqamətlərdə ortaq layihələrin planlaşdırıldığını, tezliklə Ege Universiteti ilə də belə əməkdaşlığın qurulacağına ümid etdiyini vurğulayıb. Daha sonra o, BDU-nun Astrofizika kafedrası, burada yerinə yetirilən elmi-tədqiqat işləri haqqında məlumat verib.
Ege Universitetinin Elm fakültəsinin dekan müavini, professor Esin Sipahi elm, təhsil sahələrində əlaqələrin genişləndirilməsinin xüsusi əhəmiyyət kəsb etdiyini bildirib. O, BDU-nun Astrofizika kafedrası ilə birgə layihələrin, eləcə də gələcəkdə ikili diplom proqramlarının həyata keçirilməsində maraqlı olduqlarını nəzərə çatdırıb. Tədbir iştirakçıları əməkdaşlıq layihələrinin hər iki tərəf üçün faydalı olacağını qeyd ediblər.

BDU mədəniyyət hüququ üzrə kadr hazırlığına başlayacaq

BDU və Türkiyənin Bayburt Universiteti arasında anlaşma memorandumu imzalanıb

BDU-nun 4 məzunu dördüncü “Yüksəliş” müsabiqəsinin qalibi olub