Bakı Dövlət Universitetində "A.S.Puşkin muzeyləri dünya xəritəsində" devizi altında keçirilən "Puşkiniana-2019" layihəsinin nəticələrinə aid tədbir keçirilib

11/06/2019

Adıçəkilən layihə Rusiya Federasiyasının Azərbaycan Respublikasındakı Səfirliyi, “Rossotrudnichestvo” təşkilatının Azərbaycandakı nümayəndəliyi, Azərbaycan Rus İcması və Azərbaycan Rusdilli Təhsil Müəssisələrinin Müəllimləri Assosiasiyası tərəfindən təşkil edilib.

Azərbaycanlı  şagird və tələbələr mart-may aylarında Aleksandr Puşkinin yaradıcılığına aid şeir müsabiqələrində, esselərin yazılmasında, mini-tamaşaların göstərilməsində, yaradıcı təqdimatlarında, musiqi əsərlərin ifasında iştirak ediblər.

BDU-nun Tədrisin təşkili və təlim texnologiyaları üzrə prorektoru İradə Əliyeva, Milli Məclisin deputatı, Azərbaycan Rus İcmasının sədri Mixail Zabelin, Rusiya Federasiyasının Səfirliyinin müşaviri İqor Eronin, “Rossotrudnichestvo” nümayəndəliyinin rəhbərinin müavini Aleksandr Kalamin, protoirey Dionisi Sveçnikov və BDU nəzdində fəaliyyət göstərən “Rus Dünyası” Fondunun Rus Mərkəzinin rəhbəri Arzu Məmmədova "Puşkiniana-2019"-nın qaliblərinə diplom və hədiyyələri təqdim ediblər.

Qeyd edək ki, qaliblər sırasında universitetin Filologiya fakültəsinin tələbəsi Rafaella Həsənova da olub.

Rus Mərkəzinin rəhbəri Arzu Məmmədova tədbirin münsiflər heyətinə sədrlik etdiyinə görə fəxri diplomla təltif edilib.

Tədbir konsert proqramı ilə davam edib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 11 iyun 2019-cu il.

BDU-nun gənc tədqiqatçıları Üçüncü Respublika İnnovasiya Müsabiqəsinin qalibi olublar

Bakı Dövlət Universitetinin gənc tədqiqatçıları Üçüncü Respublika İnnovasiya Müsabiqəsinin qalibi olublar
03/04/2020

“Regional İnkişaf” İctimai Birliyi və Bakı Dövlət Universiteti birgə sosial aksiya keçirdi

01/04/2020

Nailə Mirməmmədli “Evdə qal”mağa səslədi - VİDEO

BDU-nun Mədəniyyət-yaradıcılıq Mərkəzinin direktoru Nailə Mirməmmədli “Evdə qal” adlı mahnı bəstələyib.
01/04/2020