BDU-da "Autizm Spektr Pozuntuları" mövzusunda seminar keçirilib

01/03/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Sosial elmlər və psixologiya  fakültəsində ABŞ Dövlət Təhsil və Mədəniyyət Departamentinin Alim və elmi işçilər üçün nəzərdə tutulan Fulbright proqramı çərçivəsində Georgetown Universitetinin professoru Toby Long təlimlərə başlayıb. Eyni zamanda Georgetown Universitetinin Uşaq İnkişafı Mərkəzinin Tədris direktoru, Erkən müdaxilə üzrə məzun sertifikatı proqramının rəhbəri olan Toby Long "Autizm Spektr Pozuntuları" mövzusundakı mühazirəsində etioloji, diaqnostik meyar, müayinə və diaqnoz, dəlillərə əsasən təcrübələr barədə fikirlərini açıqlayıb. Seminarda 40-a yaxın yerli və xarici təşkilatın nümayəndəsi, həmçinin 200-ə yaxın mütəxəssis iştirak edib.

Qeyd edək ki, martın 6-da baş tutacaq növbəti təlim-seminarda uşaqlarda inkişaf ləngimələri müzakirə olunacaq. Belə ki, məruzəçi inkişaf ləngiməsi olan uşaqların tələbatlarının müəyyən olunması, davranış pozuntuları, əqli gerilik və inkişaf ləngiməsi, kiçik yaşlı uşaqların zehni sağlamlığı, hiperaktivlik və diqqət yayınlığı ilə fikirlərini bölüşəcək.

Xatırladaq ki, təlimdə iştirak üçün qeydiyyat tələb olunur.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 01 mart 2018-ci il.

Cocuq Mərcanlı kənd məktəbinin ilk buraxılış məzunu Türkanə Mehdiyeva: “BDU-ya qəbul olmayanda elə bilirsən imtahandan kəsilmisən”

23/08/2019

BDU-nun 100 illiyi münasibətilə “Riyaziyyat və onun tətbiqləri” 8-ci Beynəlxalq Avrasiya Konfransı keçiriləcək

21/08/2019