Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-da "Autizm Spektr Pozuntuları" mövzusunda seminar keçirilib

01/03/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Sosial elmlər və psixologiya  fakültəsində ABŞ Dövlət Təhsil və Mədəniyyət Departamentinin Alim və elmi işçilər üçün nəzərdə tutulan Fulbright proqramı çərçivəsində Georgetown Universitetinin professoru Toby Long təlimlərə başlayıb. Eyni zamanda Georgetown Universitetinin Uşaq İnkişafı Mərkəzinin Tədris direktoru, Erkən müdaxilə üzrə məzun sertifikatı proqramının rəhbəri olan Toby Long "Autizm Spektr Pozuntuları" mövzusundakı mühazirəsində etioloji, diaqnostik meyar, müayinə və diaqnoz, dəlillərə əsasən təcrübələr barədə fikirlərini açıqlayıb. Seminarda 40-a yaxın yerli və xarici təşkilatın nümayəndəsi, həmçinin 200-ə yaxın mütəxəssis iştirak edib.

Qeyd edək ki, martın 6-da baş tutacaq növbəti təlim-seminarda uşaqlarda inkişaf ləngimələri müzakirə olunacaq. Belə ki, məruzəçi inkişaf ləngiməsi olan uşaqların tələbatlarının müəyyən olunması, davranış pozuntuları, əqli gerilik və inkişaf ləngiməsi, kiçik yaşlı uşaqların zehni sağlamlığı, hiperaktivlik və diqqət yayınlığı ilə fikirlərini bölüşəcək.

Xatırladaq ki, təlimdə iştirak üçün qeydiyyat tələb olunur.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 01 mart 2018-ci il.

Bakı Dövlət Universitetinə qəbul olunmuş abituriyentlərin nəzərinə

BAKI  DÖVLƏT  UNİVERSİTETİNƏ 2018/2019-cu TƏDRİS İLİNDƏ QƏBUL OLUNMUŞ ABİTURİYENTLƏR QEYDİYYATDAN KEÇMƏK ÜÇÜN AŞAĞIDAKI  SƏNƏDLƏRİ  TƏQDİM ETMƏLİDİRLƏR:
15/08/2018

BDU alimlərindən “Web of Science”-də 6 aya 132 məqalə

2018-ci ilin ilk 6 ayı ərzində Bakı Dövlət Universitetinin alimləri tərəfindən Clarivate Analytics (əvvəlki Tomson Reuters) informasiya agentliyinin bazasına daxil olan jurnallarda 132 məqalə çap edilib.
06/08/2018

Elan

Cari ilin 09 – 30 oktyabr tarixlərində Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının təşkilatçılığı ilə III Azərbaycan Elm Festivalı keçiriləcək.
02/08/2018