Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-da "Autizm Spektr Pozuntuları" mövzusunda seminar keçirilib

01/03/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Sosial elmlər və psixologiya  fakültəsində ABŞ Dövlət Təhsil və Mədəniyyət Departamentinin Alim və elmi işçilər üçün nəzərdə tutulan Fulbright proqramı çərçivəsində Georgetown Universitetinin professoru Toby Long təlimlərə başlayıb. Eyni zamanda Georgetown Universitetinin Uşaq İnkişafı Mərkəzinin Tədris direktoru, Erkən müdaxilə üzrə məzun sertifikatı proqramının rəhbəri olan Toby Long "Autizm Spektr Pozuntuları" mövzusundakı mühazirəsində etioloji, diaqnostik meyar, müayinə və diaqnoz, dəlillərə əsasən təcrübələr barədə fikirlərini açıqlayıb. Seminarda 40-a yaxın yerli və xarici təşkilatın nümayəndəsi, həmçinin 200-ə yaxın mütəxəssis iştirak edib.

Qeyd edək ki, martın 6-da baş tutacaq növbəti təlim-seminarda uşaqlarda inkişaf ləngimələri müzakirə olunacaq. Belə ki, məruzəçi inkişaf ləngiməsi olan uşaqların tələbatlarının müəyyən olunması, davranış pozuntuları, əqli gerilik və inkişaf ləngiməsi, kiçik yaşlı uşaqların zehni sağlamlığı, hiperaktivlik və diqqət yayınlığı ilə fikirlərini bölüşəcək.

Xatırladaq ki, təlimdə iştirak üçün qeydiyyat tələb olunur.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 01 mart 2018-ci il.

BDU-da Tvinninq layihəsinin rəhbərləri ilə görüş keçirilib

BDU-nun rektoru vəzifəsini icra edən, təhsil nazirinin müavini Firudin Qurbanov “Azərbaycanda ali təhsilin gücləndirilməsinə dəstək” Tvinninq layihəsinin rəhbərləri olan Fransa, Litva və Latviyadan olan ekspertlərlə görüşüb
21/02/2019

Türkiyə-Azərbaycan parlamentlərarası dostluq qrupunun nümayəndələri ilə BDU-da görüş keçirilib