Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-da “Dünya azərbaycanlıları: tarix və müasirlik” mövzusunda II Respublika elmi konfransı öz işinə başlayıb

21/12/2017

Bakı Dövlət Universitetində Dünya Azərbaycanlılarının Həmrəylik Gününə həsr edilən “Dünya azərbaycanlıları: tarix və müasirlik” mövzusunda II Respublika elmi konfransı öz işinə başlayıb.

Tarix fakültəsinin dekanı, dosent Azad Rzayev müzakirə olunacaq mövzuların tarix elminin aktual problemlərinə həsr olunduğunu, gənclərin, xüsusilə tələbələrin elmi araşdırmalara cəlb edilməsi baxımından  mühüm əhəmiyyət kəsb etdiyini bildirib və konfransın işinə uğurlar arzulayıb. Dekan konfransın gündəliyi barədə məlumat verib, respublikamizin 17 elm-təhsil müəssisəsindən bakalavr, magistrant, doktorant və elmi işçilərin iştirak etdiyini, iki  gün ərzində 10 bölmədə 54 məruzənin dinlənilməsinin nəzərdə tutulduğunu bildirib.

Konfransda Azərbaycanın ərazisi və əhalisi: etno-demoqrafik proseslər,  Azərbaycançılıq ideologiyasına elmi-nəzəri baxış,  Azərbaycan Respublikası ərazilərinin Ermənistan tərəfindən işğalı kimi mövzularda məruzələr dinlənilib.

Qeyd edək ki, konfrans Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsi, Azərbaycan tarixi (təbiət fakültələri üzrə) kafedrası və Dünya azərbaycanlıları: tarixi demoqrafiya elmi tədqiqat laboratoriyasının təşkilatçılığı, Diasporla iş üzrə Dövlət Komitəsinin və Təhsil Nazirliyinin dəstəyi ilə keçirilir.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 21 dekabr 2017-ci il.

Bakı Dövlət Universitetinə qəbul olunmuş abituriyentlərin nəzərinə

BAKI  DÖVLƏT  UNİVERSİTETİNƏ 2018/2019-cu TƏDRİS İLİNDƏ QƏBUL OLUNMUŞ ABİTURİYENTLƏR QEYDİYYATDAN KEÇMƏK ÜÇÜN AŞAĞIDAKI  SƏNƏDLƏRİ  TƏQDİM ETMƏLİDİRLƏR:
15/08/2018

BDU alimlərindən “Web of Science”-də 6 aya 132 məqalə

2018-ci ilin ilk 6 ayı ərzində Bakı Dövlət Universitetinin alimləri tərəfindən Clarivate Analytics (əvvəlki Tomson Reuters) informasiya agentliyinin bazasına daxil olan jurnallarda 132 məqalə çap edilib.
06/08/2018

Elan

Cari ilin 09 – 30 oktyabr tarixlərində Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının təşkilatçılığı ilə III Azərbaycan Elm Festivalı keçiriləcək.
02/08/2018