Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-da “Dünya azərbaycanlıları: tarix və müasirlik” mövzusunda II Respublika elmi konfransı öz işinə başlayıb

21/12/2017

Bakı Dövlət Universitetində Dünya Azərbaycanlılarının Həmrəylik Gününə həsr edilən “Dünya azərbaycanlıları: tarix və müasirlik” mövzusunda II Respublika elmi konfransı öz işinə başlayıb.

Tarix fakültəsinin dekanı, dosent Azad Rzayev müzakirə olunacaq mövzuların tarix elminin aktual problemlərinə həsr olunduğunu, gənclərin, xüsusilə tələbələrin elmi araşdırmalara cəlb edilməsi baxımından  mühüm əhəmiyyət kəsb etdiyini bildirib və konfransın işinə uğurlar arzulayıb. Dekan konfransın gündəliyi barədə məlumat verib, respublikamizin 17 elm-təhsil müəssisəsindən bakalavr, magistrant, doktorant və elmi işçilərin iştirak etdiyini, iki  gün ərzində 10 bölmədə 54 məruzənin dinlənilməsinin nəzərdə tutulduğunu bildirib.

Konfransda Azərbaycanın ərazisi və əhalisi: etno-demoqrafik proseslər,  Azərbaycançılıq ideologiyasına elmi-nəzəri baxış,  Azərbaycan Respublikası ərazilərinin Ermənistan tərəfindən işğalı kimi mövzularda məruzələr dinlənilib.

Qeyd edək ki, konfrans Bakı Dövlət Universitetinin Tarix fakültəsi, Azərbaycan tarixi (təbiət fakültələri üzrə) kafedrası və Dünya azərbaycanlıları: tarixi demoqrafiya elmi tədqiqat laboratoriyasının təşkilatçılığı, Diasporla iş üzrə Dövlət Komitəsinin və Təhsil Nazirliyinin dəstəyi ilə keçirilir.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 21 dekabr 2017-ci il.

Bakı Dövlət Universitetinin Elmi Şurasının növbəti iclası keçirilib

Bakı Dövlət Universitetində professor-müəllim heyətinin iştirakı ilə Elmi Şuranın genişləndirilmiş iclası keçirilib
14/11/2018

BDU-nun müəllim-tələbə heyəti Türkiyədə beynəlxalq konfransda iştirak edib