BDU-da “Müasir coğrafiya elminin tətbiqi istiqamətləri” mövzusunda elmi-praktik konfrans keçirilib - VİDEO

24/04/2014

Bu gün Bakı Dövlət Universitetində görkəmli alim, coğrafiya elmləri doktoru, professor Rizvan Piriyevin 90 illik yubileyinə həsr olunmuş “Müasir coğrafiya elminin tətbiqi istiqamətləri” mövzusunda elmi-praktik konfrans keçirilib.
Konfransdan əvvəl Coğrafiya fakültəsində görkəmli alimin barelyefinin açılış mərasimi olub.

Konfransda respublikanın tanınmış ziyalıları, o cümlədən universitetin professor-müəllim heyəti, tələbəblər də iştirak ediblər. Tədbiri açan universitetin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov professor Rizvan Piriyevin həyat və yaradıcılığından danışıb, onun Azərbaycan xalqı və dövləti qarşısındakı mühüm xidmətlərini diqqətə çatdırıb.

Coğrafiya fakültəsinin dekanı, professor Fərda İmanov “Rizvan Piriyevin həyatı və elmi-pedoqoji fəaliyyəti haqqında”, Ekoloji coğrafiya kafedrasının müdiri, professor Şövqi Göyçaylı “Zəmanəsini tərənnüm edən alim-ziyalı”, AMEA-nın Coğrafiya institunun direktor müavini Elbrus Əlizadə professor “Qayğıkeş müəllim, böyük alim” , AMEA-nın Dilçilik institutunun direktoru, professor Tofiq Hacıyev, Geodeziya və kartoqrafiya kafedrasının müdiri Məqsəd Qocamanov, Coğrafiya fakültəsinin dekan müavini Ramiz Əhlimanov, Slavyan Universitetinin pedaqoqika kafedrasının dekanı, professor Eldar Piriyev mövzuları üzrə məruzə ediblər.
Çıxışlar və xatirələrdən sonra tədbir işini bölmələrdə davam etdirib. 4 bölmədən ümumən 112 məruzə dinlənilib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 24 aprel 2014-cü il.

BDU-da elmi seminar: “Milli H-indeksi platforması”

BDU tələbələri “Azərbaycan Dəmir Yolları” QSC-nin Biləcəri lokomotiv deposunda

22/05/2024

BDU-da tanınmış folklorşünas alim Nizami Xəlilovun 75 illik yubileyinə həsr olunmuş tədbir keçirilib