BDU-da Ümumdünya Kitab və Müəlliflik Hüququ Gününə həsr edilmiş elmi-praktik seminar keçirilib

23/04/2021

Bakı Dövlət Universitetində (BDU) Kitabxanaçılıq-informasiya fakültəsinin təşkilatçılığı ilə 23 Aprel -  Ümumdünya Kitab və Müəlliflik Hüququ Gününə həsr edilmiş elmi-praktik seminar keçirilib. Elmi seminarı giriş sözü ilə açan BDU-nun elm və innovasiyalar üzrə prorektoru Hüseyn Məmmədov 1995-ci ildən UNESCO-nun çağırışı ilə 100-dən çox ölkədə milyonlarla insanın iştirakı ilə  qeyd edilən Beynəlxalq Kitab və Müəlliflik Hüququ Gününün əhəmiyyətindən bəhs edib. Ölkəmizin 1995-ci ildən Ümumdünya Əqli Mülkiyyət Təşkilatına, eyni zamanda müəlliflik hüququ və əlaqəli hüquqlar sahəsində beynəlxalq konvensiya və müqavilələrə qoşulduğunu bildirmişdir. Qeyd etmişdir ki, ölkəmizdə bu sahədə hüquqi baza formalaşdırılmışdır.

Elmi seminarda “Azərbaycan Nəşriyyatları” İctimai Birliyinin sədri, dosent Şəmil Sadiq “Azərbaycanda kitabçılıq və nəşriyyat sektoru: problemlər, perspektivlər”, BDU-nun Kitabşünaslıq və nəşriyyat işi kafedrasının müdiri Knyaz Aslan “Nəşriyyat işində müəlliflik hüququ”, Türkiyənin Kastamonu Universitetinin professoru Vüsalə Musalı “Elmi adların verilməsi zamanı etik yoxlama”, BDU-nun Elmi Kitabxanasının direktoru Nigar İsmayılova “Kitabxana işində müəlliflik hüququ”, Firidun bəy Köçərli adına Respublika Uşaq Kitabxanasının direktoru, Əməkdar mədəniyyət işçisi Şəhla Qəmbərova “Pandemiya dövründə məktəb kitabxanalarında oxuculara xidmətin təşkili” mövzularında məruzə ediblər.

BDU-da Ümumdünya Kitab və Müəlliflik Hüququ Gününə

həsr edilmiş elmi-praktik seminar keçirilib

Bakı Dövlət Universitetində (BDU) Kitabxanaçılıq-informasiya fakültəsinin təşkilatçılığı ilə 23 Aprel - Ümumdünya Kitab və Müəlliflik Hüququ Gününə həsr edilmiş elmi-praktik seminar keçirilib. Elmi seminarı giriş sözü ilə açan BDU-nun elm və innovasiyalar üzrə prorektoru Hüseyn Məmmədov 1995-ci ildən UNESCO-nun çağırışı ilə 100-dən çox ölkədə milyonlarla insanın iştirakı ilə  qeyd edilən Beynəlxalq Kitab və Müəlliflik Hüququ Gününün əhəmiyyətindən bəhs edib. Ölkəmizin 1995-ci ildən Ümumdünya Əqli Mülkiyyət Təşkilatına, eyni zamanda müəlliflik hüququ və əlaqəli hüquqlar sahəsində beynəlxalq konvensiya və müqavilələrə qoşulduğunu bildirmişdir. Qeyd etmişdir ki, ölkəmizdə bu sahədə hüquqi baza formalaşdırılmışdır.

Elmi seminarda “Azərbaycan NBDU-da Ümumdünya Kitab və Müəlliflik Hüququ Gününə

BDU-da Ümumdünya Kitab və Müəlliflik Hüququ Gününə
həsr edilmiş elmi-praktik seminar keçirilib

əşriyyatları” İctimai Birliyinin sədri, dosent Şəmil Sadiq “Azərbaycanda kitabçılıq və nəşriyyat sektoru: problemlər, perspektivlər”, BDU-nun Kitabşünaslıq və nəşriyyat işi kafedrasının müdiri Knyaz Aslan “Nəşriyyat işində müəlliflik hüququ”, Türkiyənin Kastamonu Universitetinin professoru Vüsalə Musalı “Elmi adların verilməsi zamanı etik yoxlama”, BDU-nun Elmi Kitabxanasının direktoru Nigar İsmayılova “Kitabxana işində müəlliflik hüququ”, Firidun bəy Köçərli adına Respublika Uşaq Kitabxanasının direktoru, Əməkdar mədəniyyət işçisi Şəhla Qəmbərova “Pandemiya dövründə məktəb kitabxanalarında oxuculara xidmətin təşkili” mövzularında məruzə ediblər.

26/04/2024

26/04/2024