BDU-da Nəsiminin 650 illik yubileyinə həsr olunmuş “Ənəlhəqq” teatr tamaşası nümayiş olunub

16/05/2019

Azərbaycan Respublikasının Prezidenti İlham Əliyevin sərəncamının icrasının təmin edilməsi məqsədilə Bakı Dövlət Universitetində Azərbaycan xalqının ədəbi və fəlsəfi fikir tarixində dərin iz qoymuş mütəfəkkir şair İmadəddin Nəsiminin 650 illik yubileyinə həsr olunmuş “Ənəlhəqq” teatr tamaşası nümayiş olunub. Jurnalistika fakültəsinin və Tələbə Həmkarlar İttifaqı Komitəsinin birgə təşkilatçılığı ilə hazırlanmış və nəzmlə yazılmış tamaşada Nəsimi fəlsəfəsi, onun ideologiyasının dünyəviliyi, o vaxtki despot rejimə, tökülən qanlara, insanın öz həqiqi mənliyindən çıxıb vəhşiyə dönməsinə qarşı Nəsiminin üsyankarlığı əsas götürülüb. Tamaşada müridlə mürşid, despot şahla həqiqət tələb edən şair, xeyirlə şər, aşiqlə məşuq münasibətləri verilib.

“Ənəlhəqq” tamaşasının layihə rəhbərləri Elcan Məmmədov, Fəhruz Rzayev və Rəhman Mirzəlizadə, quruluşçu rejissoru isə Cavidan Kəsəmənlidir. Tamaşa izləyicilər tərəfindən böyük maraqla qarşılanıb.

Sonda BDU-nun rektoru Elçin Babayev, Jurnalistika fakültəsinin dekanı Vüqar Əliyev və millət vəkili Şəmsəddin Hacıyev çıxış edərək tələbələri təbrik edib, tamaşanı yüksək qiymətləndirib, onlara uğurlar arzulayıblar.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 16 may 2019-cu il.

KİV-də yayımlananlar

Elan

24/05/2019

“100 yaşlı Tarix fakültəsinin məzunları” layihəsinin qonağı Azərbaycan Respublikası Prezidenti Katibliyin rəisi - Prezidentin köməkçisi professor Dilarə xanım Seyidzadə olub