Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU Qazaxıstanın Ş.Esenov adına Xəzər Dövlət Texnologiya və Mühəndislik Universiteti ilə Anlaşma memorandumu imzalayıb

15/05/2018

Bakı Dövlət Universitetində Qazaxıstanın Ş.Esenov adına Xəzər Dövlət Texnologiya və Mühəndislik Universitetinin rektoru, texnika elmləri namizədi Berik Əhmədovun rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti ilə görüş olub. Qonaqları universitetdə görməkdən məmnunluğunu ifadə edən rektor, akademik Abel Məhərrəmov 100 illik yubiley ərəfəsində olan BDU-nun tarixi və bu günü, beynəlxalq əlaqələri barədə məlumat verib. O, Əl Fərabi adına Qazaxıstan Milli Universiteti, L.Qumilyov adına Avrasiya Milli Universiteti, Qorqud Ata Dövlət Qızılorda Universiteti və Qazaxıstanın digər ali təhsil müəssisələri ilə ikitərəfli əməkdaşlıq əlaqələrindən danışıb.

Rektor Berik Əhmədov öz növbəsində rəhbərlik etdiyi universitet barədə ətraflı məlumat verib, təmsil etdiyi müəssisənin çoxprofilli olduğunu, beynəlxalq əlaqələrin genişlənməsində, həmçinin qocaman ali təhsil ocağı BDU ilə əməkdaşlığın inkişafında maraqlı olduğunu bildirib.

Perspektiv əməkdaşlıq istiqamətlərinin müzakirəsindən sonra Bakı Dövlət Universiteti və Qazaxıstanın Ş.Esenov adına Xəzər Dövlət Texnologiya və Mühəndislik Universiteti arasında Anlaşma memorandumu imzalanıb. Anlaşma memorandumu müəllim-tələbə mübadiləsi, seminar və konfransların, yay məktəblərinin təşkili, qarşılıqlı maraq doğuran layihələrdə birgə iştirakı əhatə edir.

Səfər çərçivəsində qonaqlar universitetin Heydər Əliyev muzeyində, Nanoaraşdırmalar laboratoriyasında, Abay Kunanbayev adına Qazax Mərkəzində, Təkamül təlimi muzeyində və digər elmi-tədqiqat mərkəzlərində olublar.

Görüşdə Tədrisin təşkili və təlim texnologiyaları üzrə prorektor, professor İradə Əliyevə, xarici tələbələrlə iş üzrə dekan, dosent Gülheyran Rəhimova və kimya fakültəsinin dekanı, professor Abdulsəyid Əzizov iştirak ediblər.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 15 may 2018-ci il.

Bakı Dövlət Universitetinə qəbul olunmuş abituriyentlərin nəzərinə

BAKI  DÖVLƏT  UNİVERSİTETİNƏ 2018/2019-cu TƏDRİS İLİNDƏ QƏBUL OLUNMUŞ ABİTURİYENTLƏR QEYDİYYATDAN KEÇMƏK ÜÇÜN AŞAĞIDAKI  SƏNƏDLƏRİ  TƏQDİM ETMƏLİDİRLƏR:
15/08/2018

BDU alimlərindən “Web of Science”-də 6 aya 132 məqalə

2018-ci ilin ilk 6 ayı ərzində Bakı Dövlət Universitetinin alimləri tərəfindən Clarivate Analytics (əvvəlki Tomson Reuters) informasiya agentliyinin bazasına daxil olan jurnallarda 132 məqalə çap edilib.
06/08/2018

Elan

Cari ilin 09 – 30 oktyabr tarixlərində Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının təşkilatçılığı ilə III Azərbaycan Elm Festivalı keçiriləcək.
02/08/2018