BDU-da "Təkrarsığorta, həyat sığortası və onun tarixi” mövzusunda təlim

26/04/2022

Bakı Dövlət Universiteti (BDU) və “PAŞA Həyat Sığorta” ASC arasında tələbə-gənclərin peşəkar inkişafına yönəldilmiş tədbirlərin həyata keçirilməsinə dair sazişə uyğun olaraq tələbələr üçün növbəti təlim keçirilib.

Tədbiri giriş sözü ilə açan BDU-nun Karyera və məzunlarla əlaqə sektorunun müdiri Vasif Həsənov tələbələrin əmək bazarına hazırlıqlı daxil olmasının prioritet istiqamət olduğunu vurğulayıb. Əmək münasibətlərində sığortanın vacibliyindən danışan sektor müdiri gənclərə daim təcrübə imkanları yaratdığına görə “Paşa Həyat Sığorta”ya təşəkkür edib.

Sonra “Paşa Həyat Sığorta” şirkətinin əməkdaşları Fərəh Əsgərova və Nərmin Salmanova "Təkrarsığorta, həyat sığortası və onun tarixi” mövzusunda təlim proqramını təqdim ediblər. Təqdimatda təkrarsığorta və həyat sığortasının mahiyyəti ətraflı izah olunub.

Görüşdə BDU tələbələrinin təhsil keyfiyyətinin yaxşılaşdırılması məqsədilə şirkət tərəfindən müxtəlif istiqamətlərdə təcrübə mübadiləsi sessiyalarının keçirilməsi,  istehsalat və ya könüllü təcrübə proqramlarının təşkili məsələləri də müzakirə olunub.

Tələbələrin əmək bazarının mövcud şərtlərinə daha tez uyğunlaşması, onların rəqabətədavamlı namizəd olması istiqamətində keçirilən təlim maraqla qarşılanıb.

Sonda tələbələrin mövzu ilə bağlı sualları cavablandırılıb.

25/04/2024

BDU və Çinin Hefei Texnologiya Universiteti arasında əməkdaşlığın gücləndirilməsi müzakirə edilib