Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-da VI Fars dili olimpiadası keçirilib

15/05/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Şərqşünaslıq fakültəsi və İran İslam Respublikasının Azərbaycandakı Səfirliyinin Mədəniyyət Mərkəzinin birgə təşkilatçılığı ilə ibtidai, orta və ali səviyyələr üzrə VI Fars dili olimpiadası keçirilib.

Əvvəlcə Şərqşünaslıq fakültəsinin dekanı, professor Elxan Əzizov, İran filologiyası kafedrasının müdiri, professor Mehdi Kazımov və İran İslam Respublikasının Azərbaycandakı Səfirliyinin Mədəniyyət Mərkəzinin rəhbəri Əsğər Farsi çıxış ediblər. Çıxışçılar İranın və Azərbaycanın müxtəlif sahələrdə uğurlu əməkdaşlıqlarından, farsdilli ədəbiyyat, onun formalaşmasında və inkişafında önəmli rol oynayan Firdovsi, Sədi, Hafiz, Xəyyam kimi İran şairləri ilə bərabər, Azərbaycanın böyük şairləri Nizami, Füzuli, Xətai, eləcə də böyük hind şairi Əmir Xosrov Dəhləvinin yaradıcılığından bəhs ediblər.

Ölkənin müxtəlif ali təhsil ocaqlarından, o cümlədən məktəb və liseylərdən 150-dək iştirakçının qeydiyyatdan keçdiyi olimpiadada əvvəlcədən bildirilən qaydalara əsasən fars dilinin qrammatikasına dair test tapşırıqları, imla, ifadə, tərcümə və inşa mövzuları təqdim edilib.

Münsiflər heyəti qalibləri müəyyənləşdirdikdən sonra diplom və mükafatlar verilib. Mükafatlandırma mərasimində çıxış edən dekan Elxan Əzizov, İran filologiyası kafedrasının müdiri professor Mehdi Kazımov və İran İslam Respublikasının Azərbaycanda fövqəladə və səlahiyyətli səfiri Cavad Cahangirzadə bu səpkili olimpiadaların iki ölkə arasında əlaqələrin inkişafı, ölkədə ixtisaslı kadrların hazırlanması, tələbələrin biliklərinin yoxlanılması baxımından əhəmiyyətli olduğunu söyləyiblər.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 15 may 2018-ci il.

Bakı Dövlət Universitetinə qəbul olunmuş abituriyentlərin nəzərinə

BAKI  DÖVLƏT  UNİVERSİTETİNƏ 2018/2019-cu TƏDRİS İLİNDƏ QƏBUL OLUNMUŞ ABİTURİYENTLƏR QEYDİYYATDAN KEÇMƏK ÜÇÜN AŞAĞIDAKI  SƏNƏDLƏRİ  TƏQDİM ETMƏLİDİRLƏR:
15/08/2018

BDU alimlərindən “Web of Science”-də 6 aya 132 məqalə

2018-ci ilin ilk 6 ayı ərzində Bakı Dövlət Universitetinin alimləri tərəfindən Clarivate Analytics (əvvəlki Tomson Reuters) informasiya agentliyinin bazasına daxil olan jurnallarda 132 məqalə çap edilib.
06/08/2018

Elan

Cari ilin 09 – 30 oktyabr tarixlərində Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının təşkilatçılığı ilə III Azərbaycan Elm Festivalı keçiriləcək.
02/08/2018