Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-da VI Fars dili olimpiadası keçirilib

15/05/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Şərqşünaslıq fakültəsi və İran İslam Respublikasının Azərbaycandakı Səfirliyinin Mədəniyyət Mərkəzinin birgə təşkilatçılığı ilə ibtidai, orta və ali səviyyələr üzrə VI Fars dili olimpiadası keçirilib.

Əvvəlcə Şərqşünaslıq fakültəsinin dekanı, professor Elxan Əzizov, İran filologiyası kafedrasının müdiri, professor Mehdi Kazımov və İran İslam Respublikasının Azərbaycandakı Səfirliyinin Mədəniyyət Mərkəzinin rəhbəri Əsğər Farsi çıxış ediblər. Çıxışçılar İranın və Azərbaycanın müxtəlif sahələrdə uğurlu əməkdaşlıqlarından, farsdilli ədəbiyyat, onun formalaşmasında və inkişafında önəmli rol oynayan Firdovsi, Sədi, Hafiz, Xəyyam kimi İran şairləri ilə bərabər, Azərbaycanın böyük şairləri Nizami, Füzuli, Xətai, eləcə də böyük hind şairi Əmir Xosrov Dəhləvinin yaradıcılığından bəhs ediblər.

Ölkənin müxtəlif ali təhsil ocaqlarından, o cümlədən məktəb və liseylərdən 150-dək iştirakçının qeydiyyatdan keçdiyi olimpiadada əvvəlcədən bildirilən qaydalara əsasən fars dilinin qrammatikasına dair test tapşırıqları, imla, ifadə, tərcümə və inşa mövzuları təqdim edilib.

Münsiflər heyəti qalibləri müəyyənləşdirdikdən sonra diplom və mükafatlar verilib. Mükafatlandırma mərasimində çıxış edən dekan Elxan Əzizov, İran filologiyası kafedrasının müdiri professor Mehdi Kazımov və İran İslam Respublikasının Azərbaycanda fövqəladə və səlahiyyətli səfiri Cavad Cahangirzadə bu səpkili olimpiadaların iki ölkə arasında əlaqələrin inkişafı, ölkədə ixtisaslı kadrların hazırlanması, tələbələrin biliklərinin yoxlanılması baxımından əhəmiyyətli olduğunu söyləyiblər.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 15 may 2018-ci il.

Bakı Dövlət Universitetində imtahanlar ictimai nəzarət altında keçirilir

Bakı Dövlət Universiteti rektorluğu yanında İctimai Nəzarət və Məsləhət Şurasının üzvləri, millət vəkilləri, təhsil ekspertləri, qeyri-hökumət təşkilatları, Kütləvi İnformasiya Vasitələri nümayəndələri, valideynlər və ictimaiyyət nümayəndələrinin iştirakı ilə 2018/2019-ci tədris ilinin payız semestrinin imtahan sessiyasında imtahanlara baxış keçirilib
16/01/2019

Professor Məhəmmədəli Ramazanov "Azərbaycan Respublikası Qabaqcıl Təhsil İşçisi" döş nişanı ilə təltif edilib