BDU-nun Biologiya fakültəsində “Xocalı faciəsi qan yaddaşımızdır” adlı tədbir keçirilib

25/02/2022

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Biologiya fakültəsində Xocalı soyqırımının 30-cu ildönümü ilə əlaqədar tədbir keçirilib.

Tarix fakültəsinin professoru Nuru Məmmədov Xocalı faciəsinin dəhşətləri, Ermənistanın azərbaycanlılara qarşı etnik təmizləmə siyasəti barədə məruzə edib, Ümummilli Lider Heydər Əliyevin soyqırıma siyasi qiymət verilməsi istiqamətində xidmətlərindən danışıb.

Fakültənin əslən Xocalıdan olan tələbəsi Bənövşə Əkbərova valideynlərinin və qohumlarının yaşadıqları acı xatirələri tədbir iştirakçıları ilə bölüşüb.

Tədbirdə tələbələrin hazırladığı videoçarx nümayiş olunub.

Tədbir bədii hissə ilə davam edib. Dosent Sevda Tahirli Xocalı faciəsi şahidlərinin başlarına gələn hekayələrdən hissələr səsləndirib.

Tədbirin sonunda fakültə dekanı Afət Məmmədova Xocalı faciəsinin heç bir zaman Azərbaycan xalqının qan yaddaşından silinməyəcəyini bildirib.

BDU-da tanınmış jurnalist, yazıçı-publisist Bahəddin Həzi ilə görüş

BDU tələbələri üçün təlim: “Ailə milli-mənəvi dəyərlərin əsas daşıyıcısı kimi”

BDU tələbələri Heydər Əliyev Mərkəzini ziyarət ediblər