Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-nun doktorantı Sloveniyanın Jozef Stefan İnstitutunun Reaktor Mərkəzində elmi araşdırma aparır

25/10/2017

Bakı Dövlət Universitetinin doktorantı Aydan Qəribli Sloveniyanın Jozef Stefan İnstitutunun Reaktor Mərkəzində elmi araşdırma aparır. Doktorant TRİCA Mark II yüngül su hovuz tipli Tədqiqat Nüvə Reaktorunda silisium karbid və nano silisium-polipropilen əsasında kompozit materiallara termal və epitermal neytronların təsiri zamanı gedən nüvə çevrilmələri, radiasiya defektəmələgəlmə və fiziki xassələrində dəyişiklikləri tədqiq edir. Aydan Qəribli bu tədqiqat işlərini BDU-nun Fizika fakültəsinin dekanı, professor Məhəmmədəli Ramazanov və Sloveniyadan professor Borut Smodisin elmi rəhbərliyi ilə həyata keçirir.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 25 oktyabr 2017-ci il.

BDU-nun professoru Tehranda konfransda çıxış edib

13/07/2018

Növbəti tyutor kursu başa çatıb

12 namizədin hər biri A-sertifikatına layiq görülüb