BDU-nun Filologiya fakültəsində Heydər Əliyevin anadan olmasının 96-cı ildönümünə həsr olunmuş Respublika elmi konfransı keçirilib

14/05/2019

Bakı Dövlət Universitetinin Filologiya fakültəsində Azərbaycan xalqının ümummilli lideri Heydər Əliyevin anadan olmasının 96-cı ildönümünə həsr olunmuş “Azərbaycan filologiyasının aktual problemləri” mövzusunda Respublika elmi konfransı keçirilib. Konfransa respublikamızın 11 ali təhsil müəssisəsindən (BDU, ADPU, BSU, AzTU, ATU, ADU, GDU, OYU, ADİU,BMU, AKU) ümumilikdə 91 nəfər qatılıb. Gənc tədqiqatçıların fəallığı ilə diqqət çəkən tədbirdə 31 tələbə və magistrant  müxtəlif məruzələrlə çıxış edib.

Plenar iclası açıq elan edən BDU-nun Elm və innovasiyalar üzrə prorektoru Aydın Kazımzadə ulu öndər Heydər Əliyevin hakimiyyətə gəlişi, Azərbaycan xalqının firavan yaşaması üçün gördüyü işlərdən danışıb və konfransın işinə uğurlar arzulayıb.

Plenar iclasda Azərbaycan Tibb Universitetinin dosenti Nağdəli Zamanovun “Heydər Əliyevin nitqində əsas nitq hissələrinin üslubi xüsusiyyətləri”  mövzusunda məruzəsi maraqla dinlənilib.

Konfrans öz işini  “Ədəbiyyatşünaslığın müasir problemləri” və “Dilçiliyin müasir problemləri” bölmələrində davam etdirib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 14 may 2019-cu il.

Elan

24/05/2019

“100 yaşlı Tarix fakültəsinin məzunları” layihəsinin qonağı Azərbaycan Respublikası Prezidenti Katibliyin rəisi - Prezidentin köməkçisi professor Dilarə xanım Seyidzadə olub

Bakı Dövlət Universitetinin və Tarix fakültəsinin 100 illik yubileyi münasibətilə “100 yaşlı Tarix fakültəsinin məzunları” layihəsinin beşinci görüşü keçirilib