Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-nun əməkdaşı “Arte Italia Cultura” Beynəlxalq Mədəniyyət və Turizm Assosiasiyasının Azərbaycan üzrə təmsilçisi seçilib

08/05/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Jurnalistika fakültəsinin əməkdaşı, İtaliyanın Beynəlxalq İqtisadi və Siyasi Araşdırmalar İnstitutunun (IREPI) üzvü Leyla Rəşid “Arte Italia Cultura” Beynəlxalq Mədəniyyət və Turizm Assosiasiyasının Azərbaycan üzrə təmsilçisi seçilib.

İtaliyanın Neapol şəhərində fəaliyyət göstərən “Arte Italia Cultura” Assosiasiyası dünyanın müxtəlif ölkələrində mədəniyyət və turizm sahəsində layihələrin, elmi-innovativ metodların beynəlxalq mübadiləsini həyata keçirir. Assosiasiya xalqlar arasında mədəniyyət körpüsü qurur, müxtəlif millətlərin milli-mədəni, bədii irsinin dünyada tanınması və qorunması istiqamətində fəaliyyət göstərir. Bu qurum, həmçinin dünyanın bir sıra dövlətlərində tarixi, bədii, mədəni əsərləri təşviq edir, etnoqrafik turizmin inkişafına çalışır. Təşkilat, eyni zamanda, incəsənət, o cümlədən moda, zərgərlik kimi sahələri əhatə edən və turizm sektoruna aid şirkətlərin Avropa, Amerika və Asiya ölkələrində investisiyasını reallaşdırır.

“Arte Italia Cultura” Assosiasiyası fəaliyyət spektorlarına uyğun olaraq hər il beynəlxalq seminar, konfrans və sərgilər təşkil edir.

Bir sıra dövlətlərin təmsil olunduğu beynəlxalq assosiasiyada zəngin tarixi-mədəni irsə, unikal coğrafi mövqeyə malik Azərbaycanın iştirakı mühüm strategiyadır. Digər tərəfdən, bu, yerli şirkətlərin və məhsulların müxtəlif ölkələrə inteqrasiyası və xaricdə tanınması üçün faydalı ola bilər.

AZƏRTAC

Bakı Dövlət Universitetində imtahanlar ictimai nəzarət altında keçirilir

Bakı Dövlət Universiteti rektorluğu yanında İctimai Nəzarət və Məsləhət Şurasının üzvləri, millət vəkilləri, təhsil ekspertləri, qeyri-hökumət təşkilatları, Kütləvi İnformasiya Vasitələri nümayəndələri, valideynlər və ictimaiyyət nümayəndələrinin iştirakı ilə 2018/2019-ci tədris ilinin payız semestrinin imtahan sessiyasında imtahanlara baxış keçirilib
16/01/2019