Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-nun əməkdaşı “Arte Italia Cultura” Beynəlxalq Mədəniyyət və Turizm Assosiasiyasının Azərbaycan üzrə təmsilçisi seçilib

08/05/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Jurnalistika fakültəsinin əməkdaşı, İtaliyanın Beynəlxalq İqtisadi və Siyasi Araşdırmalar İnstitutunun (IREPI) üzvü Leyla Rəşid “Arte Italia Cultura” Beynəlxalq Mədəniyyət və Turizm Assosiasiyasının Azərbaycan üzrə təmsilçisi seçilib.

İtaliyanın Neapol şəhərində fəaliyyət göstərən “Arte Italia Cultura” Assosiasiyası dünyanın müxtəlif ölkələrində mədəniyyət və turizm sahəsində layihələrin, elmi-innovativ metodların beynəlxalq mübadiləsini həyata keçirir. Assosiasiya xalqlar arasında mədəniyyət körpüsü qurur, müxtəlif millətlərin milli-mədəni, bədii irsinin dünyada tanınması və qorunması istiqamətində fəaliyyət göstərir. Bu qurum, həmçinin dünyanın bir sıra dövlətlərində tarixi, bədii, mədəni əsərləri təşviq edir, etnoqrafik turizmin inkişafına çalışır. Təşkilat, eyni zamanda, incəsənət, o cümlədən moda, zərgərlik kimi sahələri əhatə edən və turizm sektoruna aid şirkətlərin Avropa, Amerika və Asiya ölkələrində investisiyasını reallaşdırır.

“Arte Italia Cultura” Assosiasiyası fəaliyyət spektorlarına uyğun olaraq hər il beynəlxalq seminar, konfrans və sərgilər təşkil edir.

Bir sıra dövlətlərin təmsil olunduğu beynəlxalq assosiasiyada zəngin tarixi-mədəni irsə, unikal coğrafi mövqeyə malik Azərbaycanın iştirakı mühüm strategiyadır. Digər tərəfdən, bu, yerli şirkətlərin və məhsulların müxtəlif ölkələrə inteqrasiyası və xaricdə tanınması üçün faydalı ola bilər.

AZƏRTAC

Bakı Dövlət Universitetinə qəbul olunmuş abituriyentlərin nəzərinə

BAKI  DÖVLƏT  UNİVERSİTETİNƏ 2018/2019-cu TƏDRİS İLİNDƏ QƏBUL OLUNMUŞ ABİTURİYENTLƏR QEYDİYYATDAN KEÇMƏK ÜÇÜN AŞAĞIDAKI  SƏNƏDLƏRİ  TƏQDİM ETMƏLİDİRLƏR:
15/08/2018

BDU alimlərindən “Web of Science”-də 6 aya 132 məqalə

2018-ci ilin ilk 6 ayı ərzində Bakı Dövlət Universitetinin alimləri tərəfindən Clarivate Analytics (əvvəlki Tomson Reuters) informasiya agentliyinin bazasına daxil olan jurnallarda 132 məqalə çap edilib.
06/08/2018

Elan

Cari ilin 09 – 30 oktyabr tarixlərində Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının təşkilatçılığı ilə III Azərbaycan Elm Festivalı keçiriləcək.
02/08/2018