Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-nun nümayəndə heyəti Tbilisi Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyində iştirak edib

09/02/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Tədrisin təşkili və təlim texnologiyaları üzrə prorektoru, professor İradə Əliyevanın rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti İvane Cavaxişvili adına Tbilisi Dövlət Universitetinin (TDU) 100 illik yubileyi ilə əlaqədar keçirilən təntənəli tədbirlərdə iştirak edib.

Dünyanın 50 ölkəsindən nüfuzlu ali məktəblərin nümayəndələrinin qatıldığı tədbirdə Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmovun TbilisiDövlət Universitetinin 100 illik yubileyi ilə əlaqədar təbrikini təqdim edən professor İradə Əliyeva  bildirib ki, bizim universitetlər arasında uzun illərdir elm və təhsil sahəsində sıx əməkdaşlıq əlaqələri var. Əməkdaşlığımız tələbə, professor-müəllim heyətinin mübadiləsi üzrə və “Erasmus+” proqramı çərçivəsində həyata keçirilir. Ümid edirik ki, əməkdaşlığımız gələcəkdə də uğurla davam etdiriləcək.

Qafqazın ilk milli universiteti olan TDU 1918-ci ilin fevralın 8-də fəaliyyətə başlayıb. 1989-cu ildə ali məktəbə onun qurucusu olan tarixçi, akademik İvane Cavaxişvilinin adı verilib. 22 mindən çox tələbənin təhsil aldığı ali məktəbdə 7 fakultə var.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 09 fevral 2018-ci il.

Bakı Dövlət Universitetinə qəbul olunmuş abituriyentlərin nəzərinə

BAKI  DÖVLƏT  UNİVERSİTETİNƏ 2018/2019-cu TƏDRİS İLİNDƏ QƏBUL OLUNMUŞ ABİTURİYENTLƏR QEYDİYYATDAN KEÇMƏK ÜÇÜN AŞAĞIDAKI  SƏNƏDLƏRİ  TƏQDİM ETMƏLİDİRLƏR:
15/08/2018

BDU alimlərindən “Web of Science”-də 6 aya 132 məqalə

2018-ci ilin ilk 6 ayı ərzində Bakı Dövlət Universitetinin alimləri tərəfindən Clarivate Analytics (əvvəlki Tomson Reuters) informasiya agentliyinin bazasına daxil olan jurnallarda 132 məqalə çap edilib.
06/08/2018

Elan

Cari ilin 09 – 30 oktyabr tarixlərində Azərbaycan Milli Elmlər Akademiyasının təşkilatçılığı ilə III Azərbaycan Elm Festivalı keçiriləcək.
02/08/2018