Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-nun nümayəndə heyəti Tbilisi Dövlət Universitetinin 100 illik yubileyində iştirak edib

09/02/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Tədrisin təşkili və təlim texnologiyaları üzrə prorektoru, professor İradə Əliyevanın rəhbərlik etdiyi nümayəndə heyəti İvane Cavaxişvili adına Tbilisi Dövlət Universitetinin (TDU) 100 illik yubileyi ilə əlaqədar keçirilən təntənəli tədbirlərdə iştirak edib.

Dünyanın 50 ölkəsindən nüfuzlu ali məktəblərin nümayəndələrinin qatıldığı tədbirdə Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmovun TbilisiDövlət Universitetinin 100 illik yubileyi ilə əlaqədar təbrikini təqdim edən professor İradə Əliyeva  bildirib ki, bizim universitetlər arasında uzun illərdir elm və təhsil sahəsində sıx əməkdaşlıq əlaqələri var. Əməkdaşlığımız tələbə, professor-müəllim heyətinin mübadiləsi üzrə və “Erasmus+” proqramı çərçivəsində həyata keçirilir. Ümid edirik ki, əməkdaşlığımız gələcəkdə də uğurla davam etdiriləcək.

Qafqazın ilk milli universiteti olan TDU 1918-ci ilin fevralın 8-də fəaliyyətə başlayıb. 1989-cu ildə ali məktəbə onun qurucusu olan tarixçi, akademik İvane Cavaxişvilinin adı verilib. 22 mindən çox tələbənin təhsil aldığı ali məktəbdə 7 fakultə var.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 09 fevral 2018-ci il.

BDU-nun müəllimi Arzu Məmmədova 2017-ci ilin "Ən yaxşı rus dili və ədəbiyyatı müəllimi" seçilib

16/02/2018

Filologiya fakültəsində Elmi Şuranın 2018-ci ildə ilk iclası keçirilib

14/02/2018