Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-nun professoru İstanbul Universitetində mühazirələr oxuyub

06/04/2018

Bakı Dövlət Universitetinin Filologiya fakültəsinin Azərbaycan ədəbiyyatı tarixi kafedrasının professoru Yeganə İsmayılova Mövlana Mübadilə Proqramı çərçivəsində Türkiyə Cümhuriyyəti İstanbul Universitetinin Ədəbiyyat fakültəsində iki həftəlik elmi ezamiyyətdə olub. Professor “Türk xalq ədəbiyyatına giriş” və “Əski türk dastanları” mövzusunda mühazirələr oxuyub, eyni zamanda, fakültənin professor-müəllim heyətinin iştirakı ilə "Türk mədəniyyət tarixinin xəzinələri" (Dede Korkud, Divan-i Lüğəti-t-Türk və Kutadqu-bilig) adlı konfransda məruzə ilə çıxış edib.
Professor Y.İsmayılova həmçinin İstanbul Universitetinin prorektoru, professor Sedat Murad, Ədəbiyyat fakültəsinin dekanı, professor Hayati Dəvəli və professor Sefer Şenerlə görüşüb. Görüşdə universitetlərarası əlaqələrin önəmindən bəhs edilib, elm-təhsil sahəsində gələcək layihələr müzakirə edilib.
Y.İsmayılova səfər çərçivəsində Türk Ədəbiyyatı Vəqfi və Yeni Yüzyıl Universitetinin Azərbaycanın xalq yazıçısı, Yazıçılar Birliyinin sədri Anarın anadan olmasının 80 illiyi münasibəti ilə təşkil etdiyi toplantıda iştirak edib, yeni çap olunan "Kitabi-Dədə Qorqud dastanları və çağdaş Azərbaycan ədəbiyyatı” kitabını xalq yazıçısına təqdim edib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 06 aprel 2018-ci il.

Akademik Abel Məhərrəmovun həmmüəllifi olduğu monoqrafiya Moskvada çap olunub

21/09/2018

Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universitetinin nümayəndə heyəti Jurnalistika fakültəsində olub

Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universiteti ilə Bakıdakı Rus mədəniyyət-informasiya mərkəzinin birgə təşkil etdiyi “Rəqəmsal dövrdə jurnalistikanın inkişaf tendensiyaları” adlı seminar çərçivəsində Bakıda səfərdə olan Rusiyanın Xalqlar Dostluğu Universitetinin nümayəndə heyəti Jurnalistika fakültəsində qonaq olublar.

BDU və UNİDA Gontor Anlaşma Memorandumu imzalayıb

BDU-nun rektoru İndoneziyanın Darussalam Gontor Universitetinin (UNİDA Gontor) rektoru, professor Amal Fəthullah və prorektor Həmid Fəhmi Zarkasi ilə görüşüb