Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

BDU-nun SABAH qrup tələbələri “Topçubaşov Məhkəmə Müsabiqəsi 2017”nin qalibləriolublar

17/05/2017

ABŞ Təhsilli Azərbaycanlı Məzunlar İctimai Birliyi və Bakı Dövlət Universiteti Hüquq fakültəsi Tələbə Elmi Cəmiyyətinin görkəmli siyası xadimƏlimərdan bəy Topçubaşovun xatirəsinə həsr etdiyi “Topçubaşov Məhkəmə Müsabiqəsi”nin növbəti mərhələsi ADA Universitetində keçirilib. Müsabiqə əsasən kommersiya münasibətləri ilə bağlı ortaya çıxan problemli hüquqi məsələlərə aid xəyali iş üzərində aparılır. İştirakçı komandalar (hər komanda 4 nəfərdən ibarət olur) İddiaçı və Cavabdeh brifləri (iddia ərizəsinin ekvivalenti) yazır. Briflərdən ən yaxşı nəticə göstərən 8 komanda şifahi çəkişmələrdə çıxış etmə hüququ qazanır.

“Topçubaşov Məhkəmə Müsabiqəsi 2017”nin qalibləri, BDU-nun Hüquqşünaslıq ixtisasında təhsil alan SABAH qrupı tələbələri Sara Həsənli, Fatma Mustafayeva, Aydan Məmmədli və Çinarə Qasımova olublar. "Ən yaxşı iddiaçı brifi" nominasiyasının qalibi Pərvanə Allahverdiyeva, Cavid Abdurrəhmənov, Günay Səfərli, Aysel Qarayeva, "Ən yaxşı oralist" nominasiyasının qalibi isə Fatma Mustafayeva olub.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 16 may, 2017-ci il.

BDU Hüquq fakültəsi professorunun yeni kitabı işıq üzü görüb

“MDB Ölkələrinin Xarici Siyasəti” adlı dərs vəsaiti çapdan çıxıb

BEYNƏLXALQ KONFRANS HAQQINDA ELAN

Tarix fakültəsi tərəfindən 2018-ci il mayın 21-23-də Azərbaycan Xalq Cumhuriyyətinin 100 illiyinə həsr olunmuş “Azərbaycan Cümhuriyyəti - 100: Müsəlman Şərqində ilk parlamentli respublika” mövzusunda Beynəlxalq elmi konfransın keçiriləcəkdir