BDU-nun Tarix fakültəsində "Xocalı - XX əsrin faciəsi" mövzusunda tədbir keçirilib

25/02/2022

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Tarix fakültəsində "Xocalı - XX əsrin faciəsi" mövzusunda tədbir keçirilib.

Tədbir Dövlət himninin səsləndirilməsi ilə başlayıb. Daha sonra Xocalı soyqırımı qurbanlarının xatirəsi bir dəqiqəlik sükutla yad edilib.

Tarix fakültəsinin tədris işləri üzrə dekan müavini Elşən Aslanov qeyd edib ki, bu faciə erməni millətçilərinin və onların havadarlarının Azərbaycan xalqına qarşı uzun müddət davam edən etnik təmizləmə və soyqırımı siyasətinin daha bir dəhşətli nümunəsidir.

Azərbaycan tarixi (humanitar fakültələr üzrə) kafedrasının dosenti, tarix üzrə fəlsəfə doktoru Boran Əziz Xocalı soyqırımının günahkarlarını faktlarla, sübutlarla göstərərək tələbələrin də bu istiqamətdə daha geniş araşdırmalar aparmalı olduqlarını qeyd edib.

Tarix fakültəsinin II kurs tələbəsi Səkinə Babayeva Xocalı faciəsinin şahidi olmuş Yaqub Zamanovun ailəsinin başına gələn hadisələri auditoriyanın diqqətinə çatdırıb.

Tarix fakültəsinin IV kurs tələbəsi Qara Kərimov Xocalı soyqırımının unudulmaması üçün tarixçilərin üzərinə böyük məsuliyyət düşdüyünü vurğulayıb.

Daha sonra Xocalı faciəsinə həsr olunmuş videoçarx izlənilib.

BDU-nun akademik və inzibati heyətinin nəzərinə!

28/03/2024

Ötən il BDU-nun Tarix fakültəsinin əməkdaşlarının 4 dərslik və 15 dərs vəsaiti dərc olunub

28/03/2024

BDU-nun Sosial elmlər və psixologiya fakültəsində 2024-2026-cı illərdə aparılacaq elmi tədqiqat işləri müzakirə olunub