BDU-nun TGT üzvləri Akademik Yusif Məmmədəliyevin Memorial Muzeyində

13/10/2023

Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) Tələbə Gənclər Təşkilatının Kimya fakültəsi üzrə üzvləri Akademik Yusif Məmmədəliyevin Memorial Muzeyinə ziyarət ediblər.

Muzeyin direktoru Reyhan Əliyeva görkəmli alimin şərəfli həyat yolu, gənc nəslin yetişməsində rolu, qiymətli elmi kəşfləri haqqında tələbələrə ətraflı məlumat verib. Bildirib ki, Yusif Məmmədəliyev irsini öyrənmək hər bir kimyaçının mənəvi borcudur.

Muzey Y. H. Məmmədəliyev adına Neft-Kimya Prosesləri İnstitutunun nəzdində fəaliyyət göstərir. Muzeydə görkəmli kimyaçı alimin həyatını, elmi fəaliyyətini əks etdirən  fotosənədlər, diplomlar, müxtəlif rəsmi sənədlər, elmi kəşflərinə dair sxemlər nümayiş etdirilir.

Tələbələr muzeydəki eksponatlarla tanış olublar. Sonda Yusif Məmmədəliyevin 100 illik yubileyinə həsr olunmuş, onun həyat və yaradıcılığını əks etdirən qısametrajlı filmin diski tələbələrə hədiyyə edilib.

BDU-nun nəzdində “Gənc istedadlar” liseyinin məzunlarının hamısı tələbə adını qazanıb

06/09/2024

BDU-105: Peşəkar İT mütəxəssisləri hazırlayan Tətbiqi riyaziyyat və kibernetika fakültəsi

BDU-da “Ümummilli Lider: Heydər Əliyev mühazirələri” layihəsinin ilk görüşü