Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

“Beynəlxalq Jurnalistika Məktəbi” layihəsinin növbəti təlimi baş tutub

01/02/2018

BDU-nun Jurnalistika fakültəsinin “Beynəlxalq Jurnalistika Məktəbi” layihəsinin növbəti təlimi keçirilib. Jurnalistlərin Həmkarlar İttifaqının sədri, Azərbaycan Mətbuat Şurası sədrinin müavini, Beynəlxalq Jurnalistlər Federasiyasının (www.ifj.org) Azərbaycan nümayəndəliyinin rəhbəri Müşfiq Ələsgərli layihə rəhbərlərinə təşəkkürünü bildirib və “Beynəlxalq jurnalist təşkilatları və onların fəaliyyət dairələri” mövzusunda məruzə ilə çıxış edib. M.Ələsgərli qeyd edib ki, beynəlxalq münasibətlər sistemində çoxtərəfli siyasət yürüdən Azərbaycanın əsas hədəflərindən biri ölkə haqqında informasiya blokadasını yaratmaq, dövrün həqiqətlərini beynəlxalq arenanın diqqətinə çatdırmaqdır.

Disskusiya şəklində davam edən görüşdə JuHİ sədri beynəlxalq jurnalistika anlayışının mahiyyəti, xarici media sistemləri, beynəlxalq təşkilatların media siyasəti, diplomatiya ilə jurnalistikanın qarşılıqlı əlaqələri, qlobal informasiya məkanında informasiya təhlükəsizliyi problemi kimi mövzulardan söz açıb. Qonaq, eyni zamanda, Beynəlxlaq Jurnalistlər Federasiyası, Beynəlxlaq Jurnalistlər Təşkilatı, Avropa Jurnalistlər Federasiyası kimi beynəlxalq jurnalist təşkilatlarının yaranması və fəaliyyət istiqamətləri, bu təşkilatlara üzv olma qaydaları, üzvlüyün verdiyi üstünlüklər kimi məsələlərə də toxunub.

Təlim iştirakçıların çoxsaylı suallarının cavablandırılması ilə başa çatıb.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 1 fevral 2018-ci il.

Bakı Dövlət Universitetində 20 Yanvar faciəsinin növbəti ildönümü qeyd edilib

Bakı Dövlət Universitetində 20 Yanvar faciəsinin növbəti ildönümünə hərs olunmuş tədbir keçirilib.
19/01/2019

İctimaiyyət nümayəndələri BDU-da imtahan prosesini izləyib - reportaj

İctimaiyyət nümayəndələri BDU-da imtahan prosesini izləyib
18/01/2019