Elmin İnkişafı Fondu 3-cü “Şuşa qrantı”nı elan edib

06/01/2015

Azərbaycan Respublikasının Prezidenti yanında Elmin İnkişafı Fondu fundamental-tətbiqi xarakterli elmi-tədqiqat layihələri və xüsusi layihələrin dəstəklənməsi üzrə 2014-cü ildə növbəti 3-cü “Şuşa qrantı” müsabiqəsini elan edib.

Müsabiqənin əsas prioriteti Qarabağ tədqiqatlarının, alban kilsələrinin və digər tarixi abidələrin, maddi və qeyri-maddi irsinin, Ermənistan-Azərbaycan Dağlıq Qarabağ münaqişəsinin, azərbaycanlılara qarşı soyqırımların, erməni diasporunun məkrli fəaliyyətinin və təcavüzlərinin, Xocalı soyqırımının araşdırılması və bu barədə həqiqətlərin dünya ictimaiyyətinə çatdırılması, Dağlıq Qarabağ münaqişəsinin yaratdığı problemlərlə bağlı mədəni, ekoloji, tibbi, bioloji və aqrar məsələlərin, qaçqın və məcburi köçkünlərin hüquqlarının qorunmasının, sosial və tibbi problemlərinin və s. kompleks şəkildə elmi əsaslarla dərindən tədqiq olunmasıdır.

3-cü “Şuşa qrantı” müsabiqəsinin ümumi maliyələşdirilmə həcmi 300 000 manatdır. Müsabiqə çərçivəsində təqdim olunacaq layihələr kiçik (10 000 manatadək) və orta (10 000 – 100 000 manat) maliyə həcmli qrantlar şəklində maliyələşdiriləcək. Beynəlxalq əməkdaşlıq çərçivəsində təqdim olunan layihələrə seçim zamanı üstünlük veriləcək.

Müsabiqədə iştirak etmək üçün sənəd qəbulu 2015-ci il yanvarın 5-dən fevralın 13-ü saat 17.00-a kimi aparılacaq. 3-cü “Şuşa qrantı” müsabiqəsinin nəticələrinin 2015-ci ilin ikinci rübündə açıqlanması planlaşdırılır.

Müsabiqə ilə bağlı ətraflı məlumatı www.sdf.gov.az linkindən əldə etmək olar.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 06 yanvar 2015-cü il.

Abdus Salam adına Beynəlxalq Nəzəri Fizika Mərkəzinin direktoru professor Fernando Quevedo Bakı Dövlət Universitetinə rəsmi səfərə gəlib

İtaliyanın Triest şəhərində yerləşən Abdus Salam adına Beynəlxalq Nəzəri Fizika Mərkəzinin (ICTP) direktoru, elementar zərrəciklər və yüksək enerjilər fizikası sahəsində tanınmış nəzəriyyəçi-alim, Kembric Universitetinin professoru Fernando Quevedo BDU-ya rəsmi səfərə  gəlib
20/09/2019

Təhsil naziri Ceyhun Bayramov Əbdüs Salam adına Beynəlxalq Nəzəri Fizika Mərkəzinin direktoru ilə görüşüb