Flora Hacıyeva qrant layihəsinin qalibi olub

23/01/2014

Bakı Dövlət Universitetinin, “Nanomaterialların kimyəvi fizikası” kafedrasının müəllimi, böyük elmi işçi Flora Hacıyeva İslam Təhsil, Elm və Mədəniyyət Təşkilatının (İSESCO) maliyyələşdirdiyi dəyəri 10000$ məbləğində olan «The development of technology of formation quantum nanowires in polymer matrices» (Polimer matrislərdə kvant nanonaqillərinin alınma texnologiyasının işlənməsi) qrant layihəsinin qalibi olub. Layihə çərşivəsində ağır ionlarla şüalandırılmış polimer materiallarda kvant naqillərin alınma texnologiyası işlənəcək və bu materiallar əsasında geniş spektral xassələr lüminessent materiallar hazırlanacaqdır. Həmçinin alınmış kvant nanoquruluşalrın polimerlərin üstmolekulyar quruluşunu dəyişməklə onların fiziki kimyəvi xassələrini dəyişmək olacaqdır.

Layihə çərşivəsində avadanlıqlar (sabit sahədə nanostrukturların elektrik xassələrinin öyrənilməsi üçün teraommetr) və təcrübi işlərin yerinə yetirilməsi üçün xüsusi kimyəvi preparatların alınması nəzərdə tutulur. Layihədən alınan elmi nəticələrin elmi məqalə şəklində müxtəlif xarici jurnallarda dərc olunması nəzərdə tutulur.

Mətbuat və İnformasiya şöbəsi, 23 yanvar 2014-cü il.

Bakı Dövlət Universitetində Bilik Günü keçirilib

Bakı Dövlət Universitetində (BDU) Bilik Günü keçirilib
16/09/2019

BDU-nun Qazax filialında Bilik Günü qeyd olunub