Hüquq fakültəsi SABAH qrupları tələbələri Konstitusiya Məhkəməsində təcrübə mübadiləsi keçiblər

11/12/2017

Bakı Dövlət Universiteti Hüquq fakültəsi SABAH qruplarınınIII kurs tələbələri BDU SABAH Mərkəzinin, professor Mayis Əliyevin və dosent Sübhan Əliyevin  təşkilatçılığı ilə Konstitusiya Məhkəməsində təcrübə mübadiləsi keçiblər. Mübadilə proqramı, ilk nöbədə, Konstitusiya Məhkəməsinin binası ilə tanışlıqla başlayıb və məhkəmənin konfrans zalında görüşlə davam edib. Konstitusiya Məhkəməsi tərəfindən görüşdə hakim Ceyhun Qaracayev, Məhkəmə aparatının rəhbəri Rauf Quliyev, Aparat rəhbərinin müavini Səbinə Əliyeva və Aparatın Məhkəmə qərarlarının təşkili sektorunun müdiri Fərrux Seyidov iştirak edərək Azərbaycan Respublikasında konstitusiya nəzarəti sahəsində formalaşmış təcrübə, konstitusiya icraatının mahiyyəti və mərhələləri barəsində çıxış ediblər. BDU tərəfdən tədbirdə professor Mayis Əliyev və dosent Sübhan Əliyev çıxış edərək Azərbaycan Respublikası Konstitusiya Məhkəməsi ilə BDU-nun  əməkdaşlıq istiqamətlərini, əsasən də hüquq fakültəsi əməkdaşlarının ekspert kimi səmərəli fəaliyyətini vurğulayıblar. Sonra tələbələrin sualları Konstitusiya Məhkəməsinin əməkdaşları tərəfindən cavablandırılıb.

Görüşün sonunda tələbələr Konstitusiya Məhkəməsinin ərizəçi Namiq Əhməd oğlu Qədirovun Azərbaycan Respublikası Ali Məhkəməsi Mülki Kollegiyasının 10 mart 2017-ci il tarixli qərarının Azərbaycan Respublikası Konstitusiyasına və qanunlarına uyğunluğunun yoxlanılmasına dair şikayəti üzrə Plenum iclasında iştirak ediblər. Tələbələr gələcək praktiki dərslərində belə məhkəmə proseslərinin çox əhəmiyyətli olduğunu vurğulayıblar. Onlar belə tədbirlərin davamlı olacağını göstərməklə Azərbaycan Respublikası Konstitusiya Məhkəməsinin rəhbərliyinə yaratdıqları yüksək şəraitə görə minnətdarlıqlarını bildiriblər.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 11 dekabr 2017-ci il.

SABAH qruplarının BDU-nun 100 illik yubileyinə həsr etdiyi Bilik yarışmasının mükafatlandırma mərasimi keçirilib

BDU-da Təhsil Nazirliyinin SABAH qrupları layihəsi çərçivəsində universitetin 100 illik yubileyinə həsr olunan Bilik yarışmasının mükafatlandırılma və bağlanış mərasimi keçirilib

Bakı Dövlət Universitetində Himayəçilər Şurası yaradılıb

Təhsil naziri Ceyhun Bayramov Bakı Dövlət Universitetinin Himayəçilər Şurasının tərkibini təsdiq edib