“Şöhrət” ordenli Mobili

04/09/2014

Prezident İlham Əliyev Azərbaycan Respublikasının ictimai həyatında səmərəli fəaliyyətinə görə Robert Baqratoviç Mobilinin “Şöhrət” ordeni ilə təltif edilməsi haqqında sərəncam imzalayıb.

Mobili Robert Baqratoviç 1954-ci ilin  avqust ayının 20-də Qəbələ rayonunun Nic kəndində anadan olub.  1961-ci ildə Nic kənd 2-saylı orta məktəbin I-ci sinfinə  gedib və 1971-ci ildə həmin orta məktəbi müvəffəəqiyyətlə bitirib. 1972-ci ildə S.M. Kirov adına Azərbaycan Dövlət Universitetinin geologiya fakultəsinin  «Faydalı qazıntı yataqlarının geologiyası və kəşviyyatı»)  ixtisası üzrə qiyabı şöbəsinə qəbul olub və 1980-cı ildə mühəndis-geolog ixtisası üzrə ali təhsil alıb.

1972-1989-cı illərdə Mərkəzi elmi-tədqiqat geoloji-kəşfiyyat institutunun (METDGKİ, Moskva ş.)  Cənub filialında (Bakı ş.) fəhlə, laborant, baş laborant, mühəndis, çöl geoloji dəstəsinin müdiri vəzifələrində işləyib.

1989-cu ilin may ayından  Bakı Dövlət Universitetinin Geologiya fakültəsinin «Kristalloqrafiya, mineralogiya və geokimya» kafedrasının nəznində olan «Qızıl səpinti yataqlarının proqnozu, axtarışı və qiymətləndirilməsi» elmi-tədqiqat laboratoriasında elmi işçi və 2011-si ildən böyük elmi işçi vəzifəsində işləyir. İki  monoqrafiya, 60-dan çox elmi əsərlərin, bir neçə kitabçaların o cümlədən udicə-azərbaycanca-rusça  lüğətin  müəllifidir. Ölkə daxilində və xaricdə (London, Brüssel, Oslo, Nayrobi, Dallas, Varşava,  Moskva, Sankt-Peterburq, Tiflis, Kiev, Krım, Minsk) keçirilən beynalxalq konqresslərdə, konfraslarda, forumlarda məruzə ilə çıxış edib.

2003-cü ildə Dini Qurumlarla İş Üzrə  Dövlət Komitəsində qeydiyyatdan (2009-cu ildə yenidən)  keçmiş Alban-udi xristian içmaçının sədr vəzifəsinə seçilib və hal-hazırda həmin vəsifəni icra edir. Azərbaycanda Alban kilsələrinin (Kiş-2003, Nic-2006) bərpasında yaxından iştirak edib. Müstəqil Alban apostol kilsəsinin status-kvonu Azərbaycanda alban-udi icmasının əsasında hüquqi bazasın almaq üçün aktiv iştirak edir.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 04 sentyabr 2014-cü il.

BDU-nun akademik və inzibati heyətinin nəzərinə!