Mexanika-riyaziyyat fakültəsində respublika elmi konfransı öz işinə başlayıb

30/05/2012

Bu gün mexanika-riyaziyyat fakültəsində tələbə, magistr və gənc tədqiqatçıların «Riyaziyyat və mexanikanın aktual problemləri»nə həsr olunmuş respublika elmi konfransı öz işinə başlayıb. Fakültənin dekanı, professor Nizaməddin İsgəndərov konfransın əhəmiyyəti barədə danışıb. Elm və innovasiyalar üzrə prorektor, professor Aydın Kazımzadə konfransın 197 səhifəlik materiallarının 200 tirajla çap edilməsinə xüsusi diqqət çəkib və gələcək tədqiqatçılar üçün bunun son dərəcə faydalı olacağını bildirib. Məlum olub ki, respublika konfransında Sumqayıt, Qafqaz, Gəncə və Dövlət Pedaqoji Universitetlərindən, Neft Akademiyası, AMEA-nın Kibernetika, Riyaziyyat və Mexanika İnstitutlarından 101 tədqiqatçı iştirak edir.

Konfrans 6 seksiyada aparılır: Riyazi analiz, Funksional analiz, Differensial tənliklər 1, Differensial tənliklər 2, Cəbr, Həndəsə və Riyaziyyatın tədrisi metodikası, Hesablama riyaziyyatı və mexanika.

İki gün davam edəcək konfransın bölmə iclasları uyğun auditoriyalarda aparılacaq.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 30 may 2012-ci il.

Elan

24/05/2019

“100 yaşlı Tarix fakültəsinin məzunları” layihəsinin qonağı Azərbaycan Respublikası Prezidenti Katibliyin rəisi - Prezidentin köməkçisi professor Dilarə xanım Seyidzadə olub

Bakı Dövlət Universitetinin və Tarix fakültəsinin 100 illik yubileyi münasibətilə “100 yaşlı Tarix fakültəsinin məzunları” layihəsinin beşinci görüşü keçirilib