Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

Misirli jurnalistlər BDU-da

30/11/2017

Bakıda keçirilən "İslam Həmrəyliyinin güclənməsində medianın rolu" adlı konfrans çərçivəsində Misir Ərəb Respublikasından olan media nümayəndələri Bakı Dövlət Universitetində olublar. Qonaqları salamlayan rektor, akademik Abel Məhərrəmov 2017-ci ilin Azərbaycanda “İslam Həmrəyliyi İli” elan edilməsi haqqında Prezident İlham Əliyevin sərəncamından, bununla bağlı ölkədə, eləcə də Bakı Dövlət Universitetində keçirilən tədbirlərdən bəhs edib. IV İslam Həmrəylik oyunlarının Bakıda keçirilməsini müsəlman ölkələri nümayəndələrinin Azərbaycanda toplanması baxımından əlamətdar hadisə olduğunu diqqətə çatdıran rektor, eyni zamanda, BDU haqqında məlumat verib, tədris prosesindən, universitetin beynəlxalq əlaqələrindən, Misir universitetləri ilə işbirliyindən danışıb.

“Əl-Vətən” qəzetinin və “Əl-Həyat” TV şəbəkəsinin baş redaktoru Mahmud Muslim, “Əl-Vafd” qəzetinin baş redaktoru Zəki Sədəni, “Əl-Əhram” qəzetinin baş redaktoru Muhəmməd Həbib, “Əl Əhram Əl-Məsai” qəzetinin baş redaktoru əla Sabit, “Əl-Şuruq” qəzetinin baş redaktoru İmaduddin Həsən, “Əxbar əl-Yaum” qəzetinin baş redaktoru Rüfət Fəyyad BDU-da olmaqdan məmnunluqlarını ifadə edib, Misir və Azərbaycan şərqşünas alimləri və jurnalistləri arasında sıx əməkdaşlıq əlaqələrinin qurulması, birgə layihələrin, konfransların keçirilməsi məsələlərini müzakirə ediblər.

Görüş çərçivəsində qonaqlar BDU-nun Jurnalistika fakültəsinin Tədris-teleradio studiyasında və Şərqşünaslıq fakültəsində olublar.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 30 noyabr 2017-ci il.

Elmin İnkişafı Fondu “Türk Dünyası Araşdırmaları” beynəlxalq qrant və “Aqrar tədqiqatlar” məqsədli qrant müsabiqələri elan edib

23/10/2018

Tələbələrimiz Qazaxıstanda beynəlxalq konfransda iştirak ediblər

BDU-da SABAH IV Tələbə Debat Forumunun təqdimatı keçirilib