Müştərək elmi araşdırma məsələləri müzakirə olunub

07/12/2010

San Diego şəhərinin Switzer Heights rayonu və Bakı Nəsimi rayonu arasında “qardaşlaşmış rayonlar” münasibətlərinin qurulması istiqamətində təşəbbüskar qrupun üzvləri Martin Kruminq və Meqan Kruminq Bakı Dövlət Universitetində olublar.

Elmi işlər üzrə prorektor, professor İsmayıl Əliyev öncə BDU haqqında bukleti, xatirə medallarını və  Qarabağ haqda yazılmıs kitabı qonaqlara təqdim edib və universitet barədə məlumat verib. Rektor, akademik Abel Məhərrəmovun əməkdaşlığa çox böyük önəm verdiyini bildirən  prorektor,  bu görüşün gələcək əməkdaşlıq baxımından uğurlu olacağını da diqqətə çatdırıb.

Görüşdə hər iki tərəfləri maraqlandıran məsələlər haqda ətraflı fikir mübadiləsi aparılıb. Əsasən, San Diego Dövlət Universiteti (SDSU) ilə gələcək müştərək layihələrin təşkili imkanlarının müzakirəsi, San Diedgo şəhərindəki Tomas Cefferson adına Hüquq Institutu (Thomas Jefferson School of Law in San Diego) ilə əməkdaşlıq imkanlarının müzakirə edilməsi  və müştərək elmi araşdırma işlərinin aparılmasına nail olmaq  mövzuları görüşdə xüsusi yer tutub.

Qonaqlar, BDU ilə tanışlığın onlarda yüksək təəssürat doğurduğunu bildiriblər.

Görüşdə Xarici tələbəlrlə iş üzrə dekan Gülheyran Rəhimova və dekan müavini Kamran Eyyubov da iştirak edib.

Mətbuat və informasiya şöbəsi

BDU-da elmi seminar: ”Azərbaycan ərazisində ekoloji streslərə davamlı bitki növlərinin artırılması”

19/04/2024

BDU tələbələri arasında “Ekologiya hüququ” adlı məqalə müsabiqəsi elan edilir