"Neyman tipli modeldə tipik qiymətlər və böyümə dərəcələri" mövzusunda elmi seminar keçirilib

07/06/2021

Bakı Dövlət Universitetinin Tətbiqi Riyaziyyat Elmi-Tədqiqat İnstitutunda onlayn elmi seminar keçirilib. Seminarda dosent Sabir Həmidov "Neyman tipli modeldə tipik qiymətlər və böyümə dərəcələri" mövzusunda məruzə ilə çıxış edib. Məruzədə n- texnologiyalı Neyman tipli iqtisadi dinamikanın bir modeli nəzərdən keçirilir. Milli sərvətin xarakterik qiymətləri və artım templəri traektoriyanın müəyyən şərtləri ilə müəyyən edilir. Xarakterik qiymətlərin maksimum funksiyasının superdiferensiallarına rast gəlinir. Bir böyümə sabitliyi teoremi isbat edilir.
Seminarda qonaq qismində Atatürk Universitetinin Riyaziyyat fakültəsinin professoru Ahmet Ocak Akdemir, Ordu Universitetinin Riyaziyyat fakültəsinin professoru Erhan Set, Zəncan Universitetinin Riyaziyyat fakültəsinin professoru Ali Şükrü iştirak edib.

BDU-nun müəllimi Rumıniyanın Alexandru İoan Cuza İasi Universitetində mühazirə deyib

29/03/2024

BDU-da görkəmli türkoloq Ramiz Əskərin 70 illik yubileyi qeyd olunub

29/03/2024

BDU-nun akademik və inzibati heyətinin nəzərinə!

28/03/2024