Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

Professor Yeganə İsmayılovanın “Kitabi-Dədə Qorqud” və “Koroğlu” dastanlarına həsr olunmuş kitabları işıq üzü görüb

05/03/2018

BDU-nun Filologiya fakültəsinin Azərbaycan ədəbiyyatı tarixi kafedrasının professoru Yeganə İsmayılovanın “Kitabi-Dədə Qorqud” və “Koroğlu” dastanlarına həsr olunmuş iki kitabı işıq üzü görüb. “Kitabi-Dədə Qorqud” dastanları və çağdaş Azərbaycan ədəbiyyatı” adlı kitabda (Bakı: Elm və təhsil, 2018) “Dədə Qorqud” eposu milli ədəbi düşüncənin ilkin mərhələsi və qaynağı kimi götürülüb, onun milli ədəbi fikrin inkişaf tarixindəki yeri və tarixi öyrənilib, müasir Azərbaycan nəsrində, poeziyasında və çağdaş milli dramaturgiyasında dastanların ideya və motivlərinin inkişaf istiqamətləri müəyyənləşdirilərək tədqiq olunub.

“Koroğlu dastanında obrazlar sistemi” adlı dərs vəsaitində isə (Bakı: Elm və təhsil, 2018) poetik struktur problemi düzgün nəzəri təhlil istiqamətində götürülüb və dolğun elmi nəticələr əldə edilib. Əsərdə dastanın mətninə, hər şeydən əvvəl epik sistem kimi yanaşılıb və bu yanaşma dastanın obrazlar sisteminin quruluş səviyyələrini aşkarlamağa imkan yaradıb. Kitabda dastanın süjeti epik obrazlaşmanın səviyyələrindən biri kimi götürülüb.

Hər iki kitabdan ədəbiyyatşünas alimlər, müəllimlər, filoloq tələbələr və bu maraq dairəsinə malik oxucu kütləsi faydalana bilər.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 05 mart 2018-ci il.

Bakı Dövlət Universitetinin Hüquq fakültəsinin 90 illik yubileyi təntənəli şəkildə qeyd edilib

14/12/2018

Hüquq fakültəsinin 90 illik yubileyi münasibətiləbir qrup professor-müəllim heyətinə Təhsil Nazirliyinin və BDU-nun mükafatları təqdim edilib

14/12/2018