Bakı Dövlət Universiteti
Azərbaycan xalqının milli sərvətidir!
Heydər Əliyev

Qazaxıstan Milli Universitetinin rektoru BDU-nun 100 illik yubileyi münasibətilə təbrik edib

01/12/2017

2019-cu ildə Bakı Dövlət Universitetinin (BDU) təsis edilməsinin 100 illiyi qeyd ediləcək. Əl-Fərabi adına Qazaxıstan Milli Universitetinin rektoru  Ğalımkayır Mutanov bu münasibətilə Altın Körpü Xəbər Agentliyinə verdiyi müsahibəsində BDU rektoru,  akademik Abel Məhərrəmovu və bu ali təhsil ocağının çoxminli kollektivini təbrik edib: “Dostum və həmkarım Abel Məhərrəmovu bu əlamətdar yubiley münasibətilə ürəkdən təbrik edir, Bakı Dövlət Universitetinin kollektivinə uğurlar diləyirəm”. Golden Bridge News informasiya agentliyinin yaydığı materiala əsasən rektor  Ğalımkayır Mutanov Əl-Fərabi adına Qazaxıstan Milli Universitetinin BDU ilə əməkdaşlıq əlaqələrini də yüksək dəyərləndirib: “BDU bizim strateji tərəfdaşımızdır. Universitetdə olduğumuz zaman Əl-Fərabi adına Milli Universiteti ilə Bakı Dövlət Universiteti arasında Anlaşma Memorandumu imzaladıq. Bu əlaqələr tariximizdə ilk addım deyildi. Xalqlarımız arasında dostluq, qardaşlıq münasibətlərinin kökü uzun illərə gedib çıxır. Türk dünyasının elm ocaqları arasında BDU-nun əhəmiyyətli və mühüm yeri vardır. Arzulayıram ki, universitet daim xalqına, dövlətinə yüksək səviyyəli xidmətlər göstərsin”.

Onu da qeyd edək ki, Avrasiya Universitetlər Assosiasiyasının üzvü olan Əl-Fərabi adına Qazaxıstan Milli Universitetində də BDU-nun 100 illik yubileyinin qeyd olunması gözlənilir.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 01 dekabr 2017-ci il.

Elmin İnkişafı Fondu “Türk Dünyası Araşdırmaları” beynəlxalq qrant və “Aqrar tədqiqatlar” məqsədli qrant müsabiqələri elan edib

23/10/2018

Tələbələrimiz Qazaxıstanda beynəlxalq konfransda iştirak ediblər

BDU-da SABAH IV Tələbə Debat Forumunun təqdimatı keçirilib