“SABAH” qrupları tələbələri beynəlxalq konfransda

29/04/2016

Qafqaz Universitetində ümummilli lider Heydər Əliyevin anadan olmasının 93 illiyinə həsr olunmuş Gənc Tədqiqatçıların IV beynəlxalq elmi konfransı keçirilib. Konfransa Amerika Birləşmiş Ştatları, Türkiyə, Rusiya, İngiltərə, Hindistan, İndoneziya, Almaniya, Özbəkistandan, o cümlədən respublikanın, bütün ali təhsil müəssisələrindən yüzlərlə gənc tədqiqatçılar qatılıb. Bakı Dövlət Universiteti SABAH qrupları Azərbaycan dili və ədəbiyyatı ixtisasının AM 101 qrup tələbələri də filologiya üzrə fəlsəfə doktoru Yeganə Xanlarovanın rəhbərliyi ilə konfransda iştirak ediblər. Yeganə Xanlarova (“Musa Yaqub poeziyasında təbiət və cəmiyyət”), Aysel Ələkbərzadə (“XX əsrin 60-90-cı illərində Azərbaycan poeziyasında türkçülük”), Türkan İsmayılbəyli (“Xəlil Rza Ulutürk poeziyasında türkçülük ideyaları”), Xəyalə Kazımova (“Uşaq ədəbiyyatı, teatr və mənəvi tərbiyə məsələsinə dair”), Şəfa Əmirli (“Sonet lirik janr kimi”) etdikləri maraqlı elmi məruzələrlə universiteti layiqincə təmsil ediblər. Uğurlu çıxışlarına görə tələbələrin hər biri təşkilat komitəsi tərəfindən diplomla mükafatlandırılıblar.

Mətbuat və informasiya şöbəsi, 29 Aprel 2016-ci il.

BDU-nun akademik və inzibati heyətinin nəzərinə!

28/03/2024

Ötən il BDU-nun Tarix fakültəsinin əməkdaşlarının 4 dərslik və 15 dərs vəsaiti dərc olunub

28/03/2024

BDU-nun Sosial elmlər və psixologiya fakültəsində 2024-2026-cı illərdə aparılacaq elmi tədqiqat işləri müzakirə olunub