Yaponiya XİN-in Cənubi Qafqaz və GUAM üzrə xüsusi nümayəndəsi BDU-da olub

17/12/2013

Bu gün Bakı Dövlət Universitetinin rektoru, akademik Abel Məhərrəmov Yaponiyanın Xarici İşlər Nazirliyinin Cənubi Qafqaz və GUAM üzrə xüsusi nümayəndəsi, səfir Norio Maruyama, Yaponiyanın ölkəmizə təyin olunmuş yeni səfiri Tsuguo Takahaşi, səfirliyin müşaviri xanım Hideko Ono və birinci katibi Ginga Kobayaşini qəbul edib. Qonaqlara universitet haqqında məlumat verən rektor, onun beynəlxalq əlaqələrindən, Yaponiya universitetləri ilə işbirliyindən bəhs edib. Şərqşünaslıq fakültəsinin Uzaq Şərq dilləri və ədəbiyyatı kafedrasının Yaponşünaslıq ixtisası haqqında danışan rektorun sözlərindən məlum olub ki, BDU-da Yapon dili və ədəbiyyatı ixtisası 2000/2001-ci tədris ilində açılıb, 2004-cü ildə isə Uzaq Şərq dilləri və ədəbiyyatı kafedrası yaranıb. İndiyə kimi yaponşünasliq ixtisası üzrə 10 buraxılışın oldugunu deyən rektor 89 nəfər bakalavr, 6 buraxılış üzrə 11 magistr hazırlandıgını diqqətə çatdırıb. XII Bakı Yapon dili natiqlik musabiqəsi barədə danışan rektor bildirib ki, Bakı müsabiqəsinin qalibi hər il MDB məkanı üzrə Moskva yapon dili natiqlik musabiqəsində iştirak edir. Bu illər ərzində kafedranın 4 tələbəsi Moskva musabiqəsində VI, V, IV və III yerləri tutub. Məzunlardan 6 nəfəri Yaponiyada magistraturada təhsil alıb. Rektor Azərbaycan-Yaponiya əlaqələri, elm-təhsil sahəsində əməkdaşlığın genişləndirilməsi barədə də fikirlərini açıqlayıb.

Rektorun verdiyi məlumatların məmnun olduğunu bildirən Yaponiyanın Xarici İşlər Nazirliyinin Cənubi Qafqaz və GUAM üzrə Xüsusi Nümayəndəsi Norio Maruyama və səfir Tsuguo Takahaşi öz növbəsində əməkdaşlığın daha da dərinləşməsi istiqamətində maraqlı olduqlarını bildirib.

Görüş qarşılıqlı maraq doğuran məsələlərin müzakirəsi ilə başa çatıb.

Mətbuat və İnformasiya Şöbəsi , 17 dekabr 2013-cü il.

BDU-da tanınmış jurnalist, yazıçı-publisist Bahəddin Həzi ilə görüş

BDU tələbələri üçün təlim: “Ailə milli-mənəvi dəyərlərin əsas daşıyıcısı kimi”

BDU tələbələri Heydər Əliyev Mərkəzini ziyarət ediblər